Внукът на шумкаря и болшевишки функционер Пеко Таков беше избран начело на БСП-София

Таков получи 157 гласа при тайното гласуване

Иван Таков, Пеко Таков, Янчо Таков
Иван Таков, Пеко Таков, Янчо Таков Източник: Колаж/Zonanews

Иван Таков бе избран за председател на Градския съвет на БСП - София от делегатите на XIV Конференция на Софийската организация на партията. Таков получи 157 гласа при тайното гласуване. Другият претендент Валери Иванчев получи 7 гласа.

 

Днес, 23 март, в 13.00 часа досегашният председател на БСП – София Калоян Паргов и новоизбраният Иван Таков ще дадат съвместна пресконференция. Събитието ще се състои в залата на ул. Леге" №10, съобщиха от пресцентъра на партийната структура.

 

Иван Таков е роден на 24 април 1979 година в София. Той е син на скандалния Янчо Таков и внук на шумкаря и болшевишкия функционер Пеко Таков. От най-близкия кръг на диктатора Тодор Жевков заедно с други подобни просъветски елементи като Мако Даков, Тано Цолов и все в този ред на странни имена. Завършил е 133-то СОУ "А. С. Пушкин". Висшето си образование получава в университета "Макгил" в Монреал, Канада, със специалност "Финанси". Притежава следдипломна квалификация от БНБ. Бил е директор в банка и е управлявал чуждестранен инвестиционен фонд.

 

Член е на БСП от 2003 година. Председател е на Районния съвет на БСП във "Възраждане". От 2020 г. е и заместник-председател на Градския съвет на БСП – София. Трети мандат е общински съветник и е заместник-председател на групата на "БСП за България" в СОС. Женен е и има син и дъщеря – близнаци.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени