Волен Сидеров: България не трябва да бъде в НАТО, нито враг на Русия

"Беше грешка и двамата - Каракачанов и Симеонов, да станат вицепремиери", коментира той

Волен Сидеров
Волен Сидеров Източник: Zonanews

"Говорил съм с представител на дружество "Русофили", както и с човек на Жан Виденов, казва се Иван Атанасов. Трябва да постигнем базова идейна основа на формации на хора, които казват, че България не трябва да бъде в НАТО и враг на Русия". Това сподели в "Неделята на NOVA" лидерът на партията Волен Сидеров. В политиката винаги има напрежение и винаги трябва да се действа. Призовах за коалиция на базата на ценности. Става дума за смяна на васалното положение. Ние изпратихме екип да заснеме турски военни части, които правят учения на наша територия. От 2006 година съм против това. Станишев сключи договора със САЩ за ползването на военни бази тук безплатно. Има случаи на издевателства от страна на американските войници над българи, които се покриват.

 

Разпратил съм отворено писмо до всички, които искат да се сложи край на колониализма. Аз направих Каракачанов вицепремиер и министър на отбраната. Аз убедих Валери Симеонов за обединение през 2016г за президентските избори. За мен беше грешка Каракачанов и Симеонов да влизат като министри в изпълнителната власт. Аз съм направил проект на закон за референдумите. Сегашният закон е ялов.

Сред приоритетите на "Атака" при обединение на патриотичните сили са смяна на колониалната система, национален суверенитет и вътрешни ред и сигурност. По думите му ние сме на фронтовата линия тъй като турски военни части пребивават на българска територия.

 

"Беше грешка и двамата - Каракачанов и Симеонов, да станат вицепремиери", коментира той. "Разликите със Симеонов дойдоха заради идейни позиции. Те се занимаха с продажба на имоти и парцели, затваряха тоалетни и дискотеки, а не работиха за благото на хората. Аз се боря за спиране на концесиите за добив на злато в България, а те даже не ме подкрепиха. Даваме 3 млрд. на САЩ, авансово, за Ф-16,  без дори да знаем какво ще получим. Къде е патриотизма?", допълни Сидеров.

 

Позицията му е, че парламентът трябва да може да бъде питан по финансови и международни въпроси. Той заяви, че усеща негативна енергия в новата сграда на Народното събрание. Според него идейни и принципни въпроси са разделили пътищата им с Валери Симеонов. Лидерът на "Атака" призова да спрат концесиите, които изнасят златото от България. Сидеров каза, че не подкрепя сделката за изтребителите, която Министерството на отбраната сключи по времето когато министър бе Красимир Каракачанов.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени