Вяра Емилова: Кабинет ще има и БСП ще участва в него

Но не вярвам да е с дълъг хоризонт, направи уговорка тя

Вяра Емилова
Вяра Емилова Източник: Bulgaria ON AIR

През вчерашния ден имахме заседание на Националния съвет и решихме, че даваме своята подкрепа към съставянето на правителство и очертахме 5 основни цели, няма да отстъпим. Имаме покана от ИТН. БСП има няколко искания -  борба с неравенствата, това е нашата основна политика, младите хора да останат в нашата страна, подоходно облагане, по-високи доходи. Това са допирните точки, с които можем да се срещнем на правата с ИТН за съставяне на едно бъдещо правителство. Вярвам, че кабинет ще има и БСП ще участва в него. Това заяви в "Bulgaria ON AIR" Вяра Емилова, секретар на Изпълнителното бюро на БСП.

 

Като част от "разделителните линии" с ИТН на преговорите тя посочи темата със Северна Македония. Според Емилова лицата в управлението не трябва да бъдат компрометирани.

 

"Ние не настояваме за постове и за наши хора в управлението. Ние искаме да видим поименен списък на всички лица. Ще дадем пълна подкрепа, като се договорим за конкретни политики. Хората, които трябва да бъдат в управлението, не трябва да са компрометирани", допълни тя. 

 

Това е доста арогантно изказване, защото БСП вече има десетки свои хора в управлението - министри, областни управители, зам.-областни управители, зам.-шеф в  Държавен фонд "Земеделие", в митниците и т.н. Целта на БСП сега е да намери лост, с който да запази тези свои протежета във властта. 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени