Янаки Стоилов: След такава тежка загуба трябва да се носи отговорност

В събота ще има НС на БСП, има предложение за конгрес, но такъв в момента не може да стане, добави Янаки Стоилов

Янаки Стоилов
Янаки Стоилов Източник: bTV

"Поисках оставката на Нинова. След изборите обсъждахме резултатите. Моята позиция е че след такава тежка загуба трябва да се носи отговорност. Аз поех моята. Освен изборния резултат се видя че не иска да се включат идеите в нашата платформа. Аз имам двойно основание за това да поискам оставката на Корнелия Нинова. Аз мисля, че ролята на една партия е да отговори какви са очакванията на тези 490 хил. души, гласували за БСП. Те може и да не харесват БСП в този й вид, но са гласували за нея. От нас се очаква да подобрим политиката си", каза Стоилов. В събота ще има НС на БСП, има предложение за конгрес, но такъв в момента не може да стане, добави Янаки Стоилов. 

 

Той беше категоричен, че в "БСП не можем да бъдем просто предоставящи гласове". "Заявената подкрепа от Нинова за "Има такъв народ" има две въпросителни – ще внесат ли правителство и каква е програмата им. Тя е близка до ГЕРБ, не до нас. БСП трябва ясно да заяви ако дава подкрепа защо го прави – пандемията, помощ за хората и бизнеса, преглед на бюджета и план за възстановяване. Да има ограничени задачи и хоризонт", обясни своите очаквания той. 

 

"Ако се стигне до бързи избори е важно как партията ще се яви на тях. Партията може да се сплоти, но това да е на по-ниско ниво от сегашното. Действията ни в следващите дни ще покажат дали БСП ще продължи да има водеща роля в страната", завърши Стоилов.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени