Янев скочи с остри въпроси към ИТН: Кой определя приоритетите и постовете в потенциалния нов кабинет

Гражданите имат право да знаят, категоричен беше Янев

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: МС

"Осезаемо е усещането, че политическите процеси не протичат по обичайната си демократична логика. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният премиер Стефан Янев. "По мое мнение гражданите имат право да знаят отговорите на няколко важни въпроса – кой определя приоритетите и постовете в потенциалния нов кабинет и логиката за провеждането на политическите консултации", каза още той.

 

"Трябва да разберат и логиката как се провеждат политическите консултации и как те ще доведат до формирането на работещо парламентарно мнозинство", коментира Янев. Според него връзката между партиите и избирателите е изключително важна. "Тя трябва да е ясна и ефективна. В противен случай – политиците ще бъдат наказани от българите на следващи избори", допълни той.

 

Янев призова за последователност в политическото говорене. Той съобщи още, че предлага сформирането на междуведомствена работна група под ръководството на вицепремиера по вътрешен ред и сигурност Бойко Рашков, която да изработи нов Закон за управление на кризи.

 

"В началото на юли проведохме извънредно заседание на Съвета по сигурност, на което констатирахме редица дефицити в съществуващата уредба и начина на процедиране и управление на този съвет. В тази връзка с моя заповед назначихме две работни групи, които подготвиха анализи. Един от тези анализи на една от работните групи, председателствана от председателя на ДАНС, е на досега съществуващата нормативна уредба и предложение за изменения в нея", заяви Янев и обяви, че днес ще предложат на вниманието на Министерския съвет именно този анализ за вземане на решение за по-нататъшни стъпки.

 

"Днешната ни задача е да приемем този анализ, предложените промени в него относно съществуващите закони или по-конкретно в Закона за функциониране на системата за национална сигурност", обясни той и добави, че до края на седмицата ще бъдат публикувани за обществено обсъждане.

Още от "Политика"

ГЕРБ: Бойко Рашков е шеф на предизборния щаб на Радев, да отговори кой е заплашвал Спецов! (ВИДЕО)

Румен Спецов пет пъти е изпращал уведомления до "сламения човек", на когото е продал фирмата си със задължения, за да издължи на хазната тези 1,5 млн. 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени