Явор Божанков, БСП: Мандатът трябва да бъде върнат по-бързо

Днес следобед ще вземем това решение, допълни Божанков

Явор Божанков
Явор Божанков Източник: БСП

Личното ми мнение е, че мандатът трябва да бъде върнат по-бързо, възможно най-скоро. Това каза в "Денят започва" по БНТ Явор Божанков, депутат от "БСП за България". Кога точно левицата ще върне мандата? Имаме експерти, с които това ще бъде обсъдено, ще намерим най-добрия вариант. Днес следобед ще вземем това решение, допълни Божанков.

 

Нашата цел, която си поставихме с третия мандат, беше да обединим трите формации, които очевидно и в този, и в миналия кабинет се скараха и не си говориха. Проведохме и срещи с бизнеса и се стигна до заключението, че държавата има нужда от стабилно, редовно правителство, обясни депутатът. За съжаление, ИТН и ДБ, добавиха още една криза - парламентарна, допълни той.

 

Дали БСП ще върнат празна папката с мандата или ще има предложение за проектокабинет, това също ще стане ясно днес. На дневен ред при нас стои едно - какво ще правим с мандата, така Божанков коментира въпроса дали БСП остава на изразената по-рано позиция, че ще даде подкрепата си за Румен Радев на предстоящите президентски избори.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени