Явор Божанков, БСП: Протестните партии са като луд с картечница

С безотговорността си протестните партии пратиха България на избори

Явор Божанков
Явор Божанков Източник: NOVA

"Третият мандат беше възможност да имаме редовен кабинет и да отговорим на актуалните предизвикателства. Повишаването на цените -  над 20 процента на природния газ, инфлацията, която расте с дни, трябваше да намери не само отговор в бюджета, но и чрез реформи и промяна на законодателството. Уви, със своята безотговорност протестните партии директно изпратиха България на още едни избори и предизвикаха парламентарна криза". Това заяви пред NOVA в НС Явор Божанков от БСП.

 

"Казвам безотговорност и дебело подчертавам това, защото няма причина – уж сме съгласни по политики, уж всички искаме едни и същи, но явно някой не иска България да има редовно правителство. Някой не иска България да има редовно правителство и това е очевидно", заяви Божанков. Според него БСП трябва да върне мандата още в петък.

 

И Христо Иванов заяви - щял да разговаря с ГЕРБ, ама трябвало Борисов да го няма. Очевидно има някакви други цели, коментира той. Цялата тази ситуация облагодетелства ГЕРБ и ДПС. Виждаме, че Борисов се връща на бял кон - той е вече първа политическа сила в проучванията. 

 

Протестните партии са като луд с картечница - стрелят по всички свои партньори, заключи Явор Божанков. 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени