Явор Божанков: Инкубаторът на президентството за политически проекти трябва да спре

Няма развита европейска страна, в която да има толкова много партии на глава на населението

Явор Божанков, БСП
Явор Божанков, БСП Източник: Zonanews

"Призовавам, този инкубатор за политически проекти, партии, политически формати, който по случайност или не тръгва винаги от Президентството, той трябва да спре в момента. Раздробяването на политическото пространство води до политическа криза, противопоставяне, конфликт в обществото".

 

Това заяви пред NOVA NEWS Явор Божанков, секретар на ПГ на БСП. Преди това той обясни, че явно има някакво напрежение, но то не идва от страна на НС и управляващата коалиция, а от страна на Президентството.

 

"За първия си мандат президентът Радев беше издигнат от БСП, а за втория – от няколко партии, които са в управлението", припомни Божанков.

 

Той коментира, че повечето политически проекти тръгват от Президентството. "Няма развита европейска страна, в която да има толкова много партии на глава на населението. Тук сякаш на трима души се пада по една партия. Това не е добре за демокрацията", заяви Божанков.

 

Той коментира, че БСП не се притеснява от конкуренция. "Аз се притеснявам от раздробяването на политическото пространство. Не знам вече колко хора създадоха партии и партийки. Това е несериозно", коментира Божанков.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени