Явор Дачков: Сайт на депутат на Мая Манолова пусна фейк новина за завера между Слави и Борисов

Фейкът всъщност е отпреди 3 г.

Явор Дачков
Явор Дачков Източник: Zonanews

Журналистът Явор Дачков сигнализира във фейсбук за фалшива новина от сайта на бъдещия депутат на Мая Манолова - Арман Бабикян informiran.net. Фейкът, който всъщност е отпреди 3 г., представлява съчинен диалог между премиера Бойко Борисов и Слави Трифонов, в който те се уговарят да направят мегакоалиция с помощта на ДПС. "Това е фалшива новина за Слави Трифонов, написана от сайта на Арман Бабикян през 2018 г. Сайтът informiran.net e на депутата на Мая Манолова от Отровното трио, който с Хаджигенов днес ще правят управленска коалиция със Слави Трифонов, за да борят мафията в управлението". Това написа Дачков и сподели въпросната статия, която носи заглавието: "Изтече запис на Слави и Бойко – правят мега коалиция и с ДПС, основен враг им е Радев".

 

Въпросната статия носи заглавието: "Изтече запис на Слави и Бойко – правят мега коалиция и с ДПС, основен враг им е Радев". Във фалшификата се представя измислен запис на разговор между Борисов и Трифонов, направен уж от ДАНС. Твърди се още, че партията на Слави цели "да потисне БСП, която се доближава опасно до ГЕРБ", след което шоуменът да подари вота на ГЕРБ. Фейкът твърди още, че има и мащабен план за коалиция между Слави, ГЕРБ и ДПС, чиято цел ще бъде да направи "конституционни промени, президентска република и предсрочни избори за държавен глава, на които Борисов да победи, подкрепен от Слави и Доган".

 

"Интересно ми е дали когато Арман си е измислял този запис между Бойко Борисов и Слави Трифонов си е прадставял колко автентично би звучал в сегашния контекст. Любопитно ще бъде и колко ефективна ще е тази управленска коалиция между Мутри вън и Матури вън - Мая и Слави, в която депутатите си пускат такива фейкове един срещу друг", пише още Дачков.

Това е фалшива новина за Слави Трифонов, написана от сайта на Арман Бабикян през 2018 г. Сайтът informiran.net e на...

Публикувахте от Yavor Dachkov в Сряда, 7 април 2021 г.

 

 

Още от "Политика"

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени