Явор Гечев: Отстраняването на Даскалов от БАБХ не е свързано с работата на ГКПП "Капитан Андреево"

Политиката по отношение на държавността на "Капитан Андреево" продължава, обясни земеделският министър

Явор Гечев
Явор Гечев Източник: Министерство на земеделието

Отстраняването на Христо Даскалов от Агенцията по храните е свързано с редица неща, които се случиха за един ден. Това заяви служебният земеделски министър Явор Гечев пред bTV. Той добави, че Даскалов е уволнил и назначил по спешност хора, а не го е уведомил. Освен това ще е и народен представител.

 

След свършването на предизборната кампания Христо Даскалов се връща на работа, макар в изборното законодателство да пише друго. Уволнението на шефа на БАБХ не е свързано с работата по отношение на ГКПП "Капитан Андреево", добави Гечев.

 

Готви се решение на Министерския съвет за обявяването на части от пункта "Капитан Андреево" като обект на националната сигурност, заяви Гечев. Политиката по отношение на държавността на "Капитан Андреево" продължава, обясни земеделският министър.

 

"Това е нивото на сигурност на обекта, в който на практика неоторизирани лица по националната сигурност не могат да влизат изобщо вътре. Ще повлияе", заяви Гечев.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени