Йордан Цонев: Нинова да върне мандата, Радев незабавно да обяви дата за избори

Зам.-председателят на ДПС напусна студиото на "Панорама"

Йордан Цонев, ДПС
Йордан Цонев, ДПС Източник: Zonanews

Скандалният запис, който изтече днес показа няколко неща, за които говорим от 6 месеца. Това показа истинското лице на това управление, истинското задкулисие, нарушаването на законите стана патриотизъм, записът показа още, че зад маската на загриженост и това, че трябва да се борим с корупцията, стои идеята да се създаде бухалка срещу политическия опонент. Има за цел зад конституционната процедура да се бави топката, за да се реши проблемът и с КЕВР. Това заяви Йордан Цонев от ДПС в предаването "Панорама" по БНТ.

 

"Скандално е използването на третия мандат за решаване на проблеми, които могат да се решат след съставянето на кабинет. Къде го има това в Конституцията? Стана норма Конституцията да се превръща във врата в полето. Това не е нормално", възмутени са от ДПС.

 

"Самото разиграване на мандата е задкулисие. Наистина ли не разбираме как рушим демокрацията и държавността?" попита Йордан Цонев.

 

"Ние от ДПС призоваваме Корнелия Нинова още в понеделник да върне мандата, защото не виждаме усилия за съставяне на правителството. Призоваваме президентът да насрочи незабавно предсрочни парламентарни избори. Ако това не се случи, ние си запазваме всички разрешени от закона действия, за да се противопоставим. Тази държава да не ни е мащеха? Ние само нея имаме", подчерта представителят на ДПС.

 

"Държавата ни не може да понася такива дози лицемерие", подчерта той. Йордан Цонев заяви, че от ДПС са готови и на протести и гражданско неподчинение. След тези думи зам.-председателят на ДПС заяви, че няма да коментира друга тема и напусна студиото.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени