Йордан Цонев: Пеевски никога не е имал кредити от ББР! Радев даде МИ на кръга "Капитал"

Цонев припомни, че при приемането на България в чакалнята на еврозоната Европейската центрана банка е проверила всички банки в страната ни, включително и ББР

Йордан Цонев
Йордан Цонев Източник: Zonanews

Фактите показват, че Пеевски и членове на неговото семейство никога не са имали кредити от ББР. Когато очакваме от служебния кабинет ревизия, ние очакваме да изнесат само и единствено факти. Въпрос към министъра на икономиката - има ли конкретни факти за участие на г-н Пеевски? Това попита в предаването "Здравей, България" зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. "Иначе излиза така: "една жена каза на пазара". Нека да бъдем сериозни", призова той.

 

Зам.-председателят на ДПС обясни, че от партията приветстват проверката в ББР и това да се извърши ревизия на управлението. "ББР има пълен лиценз. Това означава да дава кредити на малки, големи, средни и всякакви фирми. Второ - нека да проверят как са обезпечени въпросните кредити. Преди това има една проверка на Европейската централна банка, при която ББР също беше проверена. Какво показа тя - че в ББР няма необезпечени и лоши кредити и няма нарушен баланс", каза той. 

 

Цонев припомни, че при приемането на България в чакалнята на еврозоната Европейската центрана банка е проверила всички банки в страната ни, включително и ББР, като е установено, че няма неправомерно отпуснати кредити или необзпечени такива. "Сега на кой да вярваме - на Мирчев, на служебния министър, който е завършил в Харвард или на Европейската централна банка?", запита Цонев. "Призовавам ги да си защитят харвардските претенции. Защото, когато говориш за кредити, трябва да кажеш на хората, че кредитът не е мръсна дума, кои са обслужвани и кои не", добави още той.

 

Депутатът от ДПС подчерта, че не е учуден от думите на Петков и по всичко личи, че икономическото министерство вече принадлежи на "Кръга Капитал", тъй като Петков е един от учредителите на "Да, България" и се позовава на журналистически разследвания именно от "Кръга Капитал", собственост на Иво Прокопиев. По думите му Българската банка за развитие е най-добре капитализираната - с 38% капиталова адекватност.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени