Йордан Цонев: Прокуратурата е твърде благосклонна към Прокопиев. Съдиха го, но го оправда съдът на приятеля му Лозан Панов

Симеон Дянков е готвен от Прокопиев чрез новата власт, за шеф на БНБ

Йордан Цонев
Йордан Цонев Източник: NOVA

Прокуратурата е твърде благосклонна към Прокопиев. Съдиха го, но го оправда съдът на приятеля му Лозан Панов, каза Йордан Цонев от ДПС в NOVA. Говори също за за опитите за нахлуване в НС, за бюджета и пенсиите, за Конституционните промени, които предлага ДПС.

 

По думите на Цонев Цацаров е блестящ юрист и много интелигентен, но е станал поредната жертва на олигарха Иво Прокопиев: "Тази битка е очевидна. Да се махне Цацаров и имуществото на Прокопиев да не е запорирано вече. И никой не пита за това.

 

Цацаров никога не е бил благосклонен към ДПС и Пеевски. Пеевски има над 20 проверки. Цацаров познавам от комисиите в НС. Ще е жалко ако системата губи такива хора като него", заяви депутатът от ДПС в студиото на "Здравей, България".

 

„Движението за права и свободи е подготвило законопроект, който включва антикорупционни мерки – на първо място да се премахнат инхаус поръчките”, разкри още Цонев. Пеевски като юрист ще е един от вносителите - "Темата за Магнитски г-н Пеевски си я движи. Санкциите на Магнитски не действат на територията на ЕС". 

 

"Ще подкрепим намеренията за антикорупционни мерки в НС, те не почват от ПП. Обаче тук става дума за защита само на Прокопиев. Кирил Петков и Асен Василев се сърдят, но действията им сочат на там. Казват няма да има политически назначения, а първото което правят е да махнат човек, консул, който е свързан с запориране на имущество на Прокопиев", обясни Цонев.

 

На въпроса как ще реагира ДПС, ако НС излезе с декларация за оставката на Гешев, депутатът попита: "По коя причина да се оттегли Гешев? Нашите партньори искат промени в две посоки – да се разследва гл.прокурор и да се отчита прокуратурата. Ние работим в тази посока за Конституционни промени. Искаме да излезем от докладите. Има нужда съдебната реформа от реформи. Защо има корупция, а няма корумпирани"?

 

„Финансовият гуру на ГЕРБ Симеон Дянков е готвен за шеф на БНБ”, категоричен бе той. За това Цонев отново заподозря намесата на Иво Прокопиев.

 

„Имаме конструктивно предложение за пенсиите”, съобщи още Йордан Цонев. От ДПС смятат, че добавките към тях трябва да продължат докато продължава COVID кризата и да бъдат инфлационен инструмент.

 

На 24 се влиза в НС със зелен сертификат и ако ИТН и Възраждане не влязат ще подкрепите ли кворума, бе попитан народният прдставител от ДПС. "Ние не подкрепяме Възраждане, но ми направи впечатление т.нар протестни партии вчера изразяват скепцис защо хората протестират, ама какво става бе хора. Тогава беше добро, сега не. Кворум ще има. Имаме да приемаме бюджет" - отговори той.

 

Цонев засегна и казуса със заплахите, за които съобщи журналистът Атанас Чобанов: "Ние от ДПС питаме ДАНС за усещането на един журналист че е застрашен – Чобанов. Имаме право да питаме. Другата страна е че този журналист е клеветил ДПС, и мен. Не сме го съдили и заплашвали. Ще питаме защото е важно дали наистина е заплашван журналист и ще се борим никой журналист да не бъде заплашван, защото ако е така, това е клеймо върху България.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени