Задържаха кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив област, Георги Мараджиев

По думите на сина му е задържан около 9:20 без да бъде представена някаква заповед

Георги Мараджиев
Георги Мараджиев Източник: ПП ГЕРБ

Задържаха кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив област, Георги Мараджиев. Маскирани са нахлули в семейната му фабрика днес около 9 часа. По думите на сина му е задържан около 9:20 без да бъде представена някаква заповед. Маскираните били служители на икономическа полиция.

 

"В момента ме арестуват, не мога да говоря", заявил градоначалникът пред репортер на Trafficnews, който се свързал с него. Към този момент не ясна причината за ареста. През март той бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове. 

 

Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания.

 

По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения казус. Според него целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

Още от "Политика"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Последни новини

Най-четени