Задава се нов вид изборна измама - по цвета на маската

Такива съмнения има в Мъглиж, където бяха проведени извънредни избори за кмет. Там се разследва случай за масово гласуване на хора с оранжеви маски, които след това ги предават в конкретна чанта извън избирателната секция

Зорница Светославова
Зорница Светославова Източник: NOVA

На фона на приближаващите парламентарни избори, задава ли се нов вид изборна измама в условията на пандемия? Такива съмнения има в Мъглиж, където бяха проведени извънредни избори за кмет. Там се разследва случай за масово гласуване на хора с оранжеви маски, които след това ги предават в конкретна чанта извън избирателната секция. Част от тях бяха заснети. Възможно ли е това да е схема за купен вот, както и за изцяло нов вид изборна измама чрез задължителните в пандемията маски? След като гласуват, хората с оранжеви маски ги предават в конкретна чанта извън избирателната секция. 


"В ОИК-Мъглиж няма сигнал по отношение на споменатото от вас. Можем да кажем, че Община Мъглиж има избран кмет и това е д-р Душо Иванов Гавазов с резултат 58.99% от гласувалите", обясни пред NOVA председателят на ОИК Зорница Светославова.

Самата тя носеше маска с оранжеви цветове, но при въпроса на медията "откъде е закупена", председателят с усмивка отговори, че се е сдобила с маската преди много време. 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени