Зафиров категоричен: Корнелия Нинова няма да е кандидат за депутат от БСП

Той обясни, че по уставни ограничения, приети именно от Нинова, всеки с 12 години стаж като народен представител, не може да се кандидатира повече за такъв

Атанас Зафиров, БСП
Атанас Зафиров, БСП Източник: Zonanews

Бившият лидер на БСП Корнелия Нинова няма да е част от листите на партията на предстоящите парламентарни избори. Това обяви пред БНТ временно изпълняващият функциите председател на бившата компарти Атанас Зафиров.

 

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

Той обясни, че по уставни ограничения, приети именно от Нинова, всеки с 12 години стаж като народен представител, не може да се кандидатира повече за такъв.

 

В съботя се проведе заседание на Националния съвет на БСП, на което беше взето решение да се направи проверка на поведението на бившия лидер и приближените около нея. В изказване след заседанието Зафиров дори обвини Нинова, че с действията си саботира партията.

 

Той даде за пример решението на съда да потвърди Зафиров като изпълняващ функциите на председател на партията, което е обжалвано. Заради това сметките на левицата са блокирани и по думите му политическата сила не може да изпълнява нормално функциите си.


"В листите ще заложим на регионалния принцип. Ще излъчваме хора, които са познати в регионите, защото именно такива хора могат да съберат висока подкрепа", обясни Зафиров.

 

Той добави, че към коалицията около БСП, която ще се яви на изборите, са се присъединили "Левицата". В нея са партии като "Изправи се, БГ", АБВ и "Движение 21". По думите му в обединението са още социалдемократи, еколози и комунисти.

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени