Заключителен отборен предизборен дебат: ГЕРБ-СДС срещу ПП-ДБ за инфлацията и кризата

Инфлацията ни беше най-ниската в еврозоната, когато управляваше ГЕРБ

Заключителен отборен предизборен дебат - ГЕРБ-СДС срещу ПП-ДБ за инфлацията и кризата
Заключителен отборен предизборен дебат - ГЕРБ-СДС срещу ПП-ДБ за инфлацията и кризата Източник: Скрийншот видео кадър

Заключителен отборен дебат в ефира на bTV. Дни преди предсрочните парламентарни избори на 2 април по трима представители на двете формации ще сблъскат идеите си в три тематични кръга: финанси, инфлация, бюджет и икономически мерки войната в Украйна и енергийната криза социални и здравни политики, заявки за коалиционно управление и съставяне на редовен кабинет, основни приоритети в програмите.

 

Участници в дебата ще бъдат Томислав Дончев, Делян Добрев и Десислава Атанасова от страна на ГЕРБ - СДС и Лена Бориславова, Георги Ганев и Искрен Арабаджиев от страна на ПП-ДБ.

 

Инфлацията

"Инфлацията е тежест за домакинствата и бизнеса. Имаме 5 стъпки срещу инфлацията, които включват България да влезе в Шенген, поравно разпределяне между регионите и задействане на регулаторите, както и програма за малките и средни фермери", каза Лена Бориславова от ПП-ДБ.

 

Лена Бориславова
Лена Бориславова Източник: МС

Инфлацията не е статистически показател това е което бърка нагло в джоба на българина, отговори водачът на листата на ГЕРБ-СДС в МИР-Габрово Томислав Дончев.

 

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: БГНЕС

"Няма как да се движим напред, генерирайки непрестанен дълг. Не 5 и 50 мерки да ни предложат от ПП, те доказаха, че само могат да вдигат инфлацията", разкри Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, водач на листата на коалицията в МИР-Хасково. Инфлацията ни беше най-ниската в еврозоната, от отличник до дъното, допълни той.

 

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

Когато говорим за доходи да е ясно, че той е толкова тънък, колкото асфалта по пътищата, опита се да направи неуместна и основана на фейкове аналоги Искрен Арабаджиев.

 

Искрен Арабаджиев
Искрен Арабаджиев Източник: ПП "Продължаваме Промяната"

Че портфейлът е по-тънък всички виждаме и откога, отговори Томислав Дончев. Млякото в България е 3 лева, в Германия 1 евро, това го снимат хората, допълни Делян Добрев.

 

Хората искат да живеят нормално, това е залегнало и в програмата ни - нормален европейски живот. ПП извади България в три положителни класации. 164 дни управлявахме, сега искаме мандат, който да доведе българина до нормален живот, допълни Бориславова.

 

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Няма нито един доволен българин, пенсионерите си броят стотинките, това доведе вашето управление. 364 дни сте управлявали, колкото и да казвате обратната мантра, каза Десислава Атанасова.

 

Георги Ганев от ПП-ДБ попита: "Нали не мислите, че инфлацията е резултат само от управлението на ПП?". Добрев му отговори: "Инфлацията тръгна нагоре от вашето управление".

 

Георги Ганев
Георги Ганев Източник: Zonanews

Средната заплата нарасна с 30% при нашето управление, за 5-6 години бихме стигнали европейските стандарти, съобщи Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ. От телевизора не могат да се облъчат хората и да им напълни хладилника, отговори му Дончев от ГЕРБ-СДС.

 

Енергийна криза и войната в Украйна

"Видяхме, че зимата не мръзнахме, а оставки на газ имаше.  Да, цените бяха високи, но заедно приехме компенсации в последното НС. Има как България да има нормални доставки на газ, без да е зависим от чужди лидери и държави".

 

"По време на "Промяната" отново се закупи руски газ, само че с 30% по-скъп и чрез посредници", отговори Делян Добрев.

 

"Когато има агресор и жертва, ние трябва да заемем страната на жертвата", съобщи Томислав Дончев.

 

"България трябва доброволно да изпълнява договореностите си с Украйна", коментира Лена Бориславова.

 

"Българите сме силни и умни хора. България може да бъде силна и развита с "Продължаваме промяната" - "Демократична България", завърши тя. "България има нужда от експертиза, а ГЕРБ-СДС може да я покаже", завърши Дончев.

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени