Заключителен отборен предизборен дебат: ГЕРБ-СДС срещу ПП-ДБ за инфлацията и кризата

Инфлацията ни беше най-ниската в еврозоната, когато управляваше ГЕРБ

Заключителен отборен предизборен дебат - ГЕРБ-СДС срещу ПП-ДБ за инфлацията и кризата
Заключителен отборен предизборен дебат - ГЕРБ-СДС срещу ПП-ДБ за инфлацията и кризата Източник: Скрийншот видео кадър

Заключителен отборен дебат в ефира на bTV. Дни преди предсрочните парламентарни избори на 2 април по трима представители на двете формации ще сблъскат идеите си в три тематични кръга: финанси, инфлация, бюджет и икономически мерки войната в Украйна и енергийната криза социални и здравни политики, заявки за коалиционно управление и съставяне на редовен кабинет, основни приоритети в програмите.

 

Участници в дебата ще бъдат Томислав Дончев, Делян Добрев и Десислава Атанасова от страна на ГЕРБ - СДС и Лена Бориславова, Георги Ганев и Искрен Арабаджиев от страна на ПП-ДБ.

 

Инфлацията

"Инфлацията е тежест за домакинствата и бизнеса. Имаме 5 стъпки срещу инфлацията, които включват България да влезе в Шенген, поравно разпределяне между регионите и задействане на регулаторите, както и програма за малките и средни фермери", каза Лена Бориславова от ПП-ДБ.

 

Лена Бориславова
Лена Бориславова Източник: МС

Инфлацията не е статистически показател това е което бърка нагло в джоба на българина, отговори водачът на листата на ГЕРБ-СДС в МИР-Габрово Томислав Дончев.

 

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: БГНЕС

"Няма как да се движим напред, генерирайки непрестанен дълг. Не 5 и 50 мерки да ни предложат от ПП, те доказаха, че само могат да вдигат инфлацията", разкри Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, водач на листата на коалицията в МИР-Хасково. Инфлацията ни беше най-ниската в еврозоната, от отличник до дъното, допълни той.

 

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

Когато говорим за доходи да е ясно, че той е толкова тънък, колкото асфалта по пътищата, опита се да направи неуместна и основана на фейкове аналоги Искрен Арабаджиев.

 

Искрен Арабаджиев
Искрен Арабаджиев Източник: ПП "Продължаваме Промяната"

Че портфейлът е по-тънък всички виждаме и откога, отговори Томислав Дончев. Млякото в България е 3 лева, в Германия 1 евро, това го снимат хората, допълни Делян Добрев.

 

Хората искат да живеят нормално, това е залегнало и в програмата ни - нормален европейски живот. ПП извади България в три положителни класации. 164 дни управлявахме, сега искаме мандат, който да доведе българина до нормален живот, допълни Бориславова.

 

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Няма нито един доволен българин, пенсионерите си броят стотинките, това доведе вашето управление. 364 дни сте управлявали, колкото и да казвате обратната мантра, каза Десислава Атанасова.

 

Георги Ганев от ПП-ДБ попита: "Нали не мислите, че инфлацията е резултат само от управлението на ПП?". Добрев му отговори: "Инфлацията тръгна нагоре от вашето управление".

 

Георги Ганев
Георги Ганев Източник: Zonanews

Средната заплата нарасна с 30% при нашето управление, за 5-6 години бихме стигнали европейските стандарти, съобщи Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ. От телевизора не могат да се облъчат хората и да им напълни хладилника, отговори му Дончев от ГЕРБ-СДС.

 

Енергийна криза и войната в Украйна

"Видяхме, че зимата не мръзнахме, а оставки на газ имаше.  Да, цените бяха високи, но заедно приехме компенсации в последното НС. Има как България да има нормални доставки на газ, без да е зависим от чужди лидери и държави".

 

"По време на "Промяната" отново се закупи руски газ, само че с 30% по-скъп и чрез посредници", отговори Делян Добрев.

 

"Когато има агресор и жертва, ние трябва да заемем страната на жертвата", съобщи Томислав Дончев.

 

"България трябва доброволно да изпълнява договореностите си с Украйна", коментира Лена Бориславова.

 

"Българите сме силни и умни хора. България може да бъде силна и развита с "Продължаваме промяната" - "Демократична България", завърши тя. "България има нужда от експертиза, а ГЕРБ-СДС може да я покаже", завърши Дончев.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев: Пожарите на територията на България за овладени, приемаме програмата за компенсиране на пострадалите

Предвижда се подкрепа също за хората, които не са регистрирани като земеделци, но са загубили домашните си животни заради пожара

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов: Трябва да се върнем към корените на демокрацията

Относно скандалът между президентството и МВнР относно назначаването на Николай Ненчев като посланик на България в Украйна Борисов заяви, че не вижда нищо лошо в това и го нарече просто "институционален спор"

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски изпрати в МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за корупцията в Агенция "Митници"

Шумният скандал е свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция "Митници" и участието на висши държавни служители, протежета на "Продължаваме Промяната", политици от ПП-ДБ и контрабандисти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени