Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев е умерен оптимист за съставяне на правителство

Той направи този коментар след политическите срещи на Мария Габриел в парламента

Десислава Атанасова и Томислав Дончев
Десислава Атанасова и Томислав Дончев Източник: Zonanews

Умерен оптимист съм, така зам.-председателят на ГЕРБ и депутат Томислав Дончев отговори на въпрос на медиите в парламента, след края на срещите днес на кандидата за премиер Мария Габриел. Тя разговаря последователно с представители на ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ" по теми, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да изведе България от политическата криза.

 

От "Продължаваме промяната-Демократична България" не дойдоха днес на разговорите, тъй като съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев не са в страната, но от втората политическа сила смятат, че такава среща трябва да се състои.

 

От думите на Томислав Дончев стана известно, че днес не са обсъждани министерства, позиции и имена. "Искам да благодаря на всички участници в разговорите, те бяха конструктивни и невинаги лесни, коментира той. В крайна сметка става дума за различни партии с различни виждания, позиции, цели и приоритети, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ. Бяха обсъждани проблеми, рискове, възможности, политики вкл. и политически формули, възможни и невъзможни формати", уточни Дончев, цитиран от БТА.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени