Започна граждански протест срещу Румен Радев и правителството на четворната коалиция под наслов "Да си върнем демокрацията" (СНИМКИ)

Протестиращите изгориха баснословно високи сметки за ток

Граждански протест под наслов "Да си върнем демокрацията"
Граждански протест под наслов "Да си върнем демокрацията" Източник: Zonanews

Граждани се вдигнаха на протест срещу правителството с искане "Да си върнем демокрацията". "Не може вече да се търпи. Разрови Гешев дела и те сега искам да му скроят шапката. И той се страхува, сигурно", казаха пред ПИК протестиращи. 

 

Хората протестират на Триъгълника на властта със знамена и плакати "Долу диктатурата на Радев", "Пълна подкрепа за главния прокурор" и "Петков за Руанда".

 

Граждански протест под наслов Да си върнем демокрацията
Граждански протест под наслов Да си върнем демокрацията Източник: Zonanews

"Този народ или е със слаба памет, или ние не разказахме какво е било на младите. да се допусне един Рашков да вилнее. Тези, които са в момента са абсолютни мошеници и амбулантни търговци. Наглост, която е безкрайна. много ще е жалко, ако народът не се събуди", сподели един от протестиращите. 

 

Покрай протестиращите мина автошествие на ВМРО, които на колите си бяха написали "Оставка". Демонстрацията им е под надслов "Не на ценовия шок". 

 

Към гражданския протест се присъединиха и активисти на ВМРО
Към гражданския протест се присъединиха и активисти на ВМРО Източник: Zonanews

"Започваме обявените от нас протести срещу правителството за несправяне с цените на тока, храните и горивата. Не чуват и това налага да правим протест. Блокираме бул. "Цар Освободител", това е началото.  Основното искане, ако тези хора не вземат адекватно решение, е оставка. Подкрепяме исканията на служителите на МВР. Тези хора две години и половина бяха бити и замеряни с камъни, а сега за благодарност искат да им отрежат придобивките. Цялото това управление е малко на шега, на майтап. Вземат се решения, все едно сме се събрали на някакъв кръжок", обясни пред журналисти евродепутатът Ангел Джамбазки. 

 

Протестиращите изгориха баснословно високи сметки за ток. 

Протестиращите горят фактури с огромни сметки за ток
Протестиращите горят фактури с огромни сметки за ток Източник: Zonanews



Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени