Започна Националното събрание на ПП ГЕРБ, Борисов сменя знакови лица (НА ЖИВО)

Първата точка в дневния ред на събранието бе да се направят промени в устава на партията - единодушно всички делегати увеличиха броя на Изпълнителната комисия

Започна Националното събрание на ГЕРБ
Започна Националното събрание на ГЕРБ

ГЕРБ провежда национално събрание на партията. На него ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на Изпълнителната и Контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ. Днешното национално събрание на ГЕРБ е първото, което се излъчва изцяло онлайн. То се провежда в НДК, но там са само висшите партийци на ГЕРБ - председателят Бойко Борисов, зам.-премиерът в оставка Томислав Дончев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, зам.-председателката на парламента Цвета Караянчева, председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, кметът на Бургас Димитър Николов и др.

 

С онлайн връзки с централите на партията из цялата страна участват останалите представители на партията. Събранието се излъчва онлайн на страницата на партията във фейсбук и не се допускат представители на медиите. Това се прави заради противоепидемичните мерки. Организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов откри първото онлайн национално събрание на партията. От 1163 делегати, имащи право да присъстват, на Националното събрание присъстват 1041 делегати. Съгласно Устава на ПП ГЕРБ, ако на националното събрание присъстват повече от половината делегати, то е законно, отбеляза Паунов.

 

Първата точка в дневния ред на събранието бе да се направят промени в устава на партията. Единодушно всички делегати увеличиха броя на Изпълнителната комисия. Освен председател и двама замове тя ще има още 12 членове, а не 8 както бе до сега. Освен това може с решение да определят териториални отговорници, които да спомагат за работата по регионите в страната. Заседанията на териториалните органи както и националните събрания вече ще могат да се провеждат онлайн, както днешното. До 26 април всяка една структура на партията е имала възможност за предложения за промени в устава, отбеляза Паунов.

 

Форумът прие промените в Устава. Изпълнителната комисия се състои от председател, двама заместници и 12 членове. Промените бяха прието с абсолютно мнозинство.

"Ние сме в добра кондиция. Това, че всички са срещу нас, единствено ни мобилизира", обяви тази сутрин преди форума Тома Биков и добави: "Ние сме тук и който не ни вижда, означава, че е извън реалността."

 

Още от "Политика"

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени