Започват консултациите при Радев за състава на ЦИК

Публичното изслушване на предложенията ще започне в 14 часа

Румен Радев ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции за сформирането на новия състав на Централната избирателна комисия. Покани за това са изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Публичното изслушване на предложенията ще започне в 14 часа на "Дондуков 2" и ще се излъчва на живо в интернет страницата на президентството. Със свой указ той определи правилата за провеждане на публичните консултации и процедурата за назначаване на 15-те членове на комисията.

 

Четирима представители в изборния орган ще има парламентарната група на ГЕРБ-СДС, по трима - "Има такъв народ" и БСП, по двама - ДПС и коалицията "Демократична България" и един представител ще бъде излъчен от "Изправи се! Мутри вън!". Във вторник Изпълнителното бюро на БСП реши да предложи Емил Войнов като зам.-председател, Силвия Стойчева и Цветанка Георгиева. От "Изправи се! Мутри вън!" съобщиха, че предлагат за член на ЦИК Росица Матева, която и в момента е председател на Обществения съвет към комисията. 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени