Засега позицията на ГЕРБ-СДС за втория и третия мандат остава непроменена, но са възможни обрати

Към този момент не сме чули нищо, така че няма причина да променяме позицията си за втория и третия мандат, отбеляза тя

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Zonanews

 Засега позицията на ГЕРБ за втория и третия мандат остава непроменена, но е възможно да има промени, намекна зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Деница Сачева. По думите ѝ, преди партията да коментира каквито и да е хипотези, свързани с възможностите за реализация на втория мандат, трябва ПП-ДБ да консолидира своята позиция и да излезе с единна такава.

 

"Към този момент не сме чули нищо, така че няма причина да променяме позицията си за втория и третия мандат", отбеляза тя.

 

Засега двете формации в обединението - "Продължаваме промяната" и "Демократична България" - са на разнопосочни мнения за съдбата на втория мандат. Партията на Кирил Петков и Асен Василев иска да остане в опозиция, а дясното обединение предлага "технически кабинет". По-рано днес председателя на ДСБ Атанас Атанасов коментира, че разговорите по темата продължават.


Според Сачева обаче при сегашното положение в парламентарните групи в 50-ото Народно събрание по-честното решение на политическата криза са изборите.

 

"Отивайки на избори, трябва да преосмислим поведението си, ако искаме да излезем от тази криза", добави тя.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени