Защото са социалисти: БСП с огромни задължения към НАП, включена е в публичния списък на данъчните длъжници

Може би това е истинската причина в края на април партийната телевизия "Българска свободна телевизия" (БСТВ) временно да спре излъчванията

БСП (Българска социалистическа партия)
БСП (Българска социалистическа партия) Източник: Zonanews

БСП е включена в публичния списък на Националната агенция за приходите (НАП) на големите данъчни длъжници. Информацията бе потвърдена от приходната агенция пред "Дневник". Сумата, която левицата дължи за осигуровки на свои служители е 62 546 лева. Вписана е сред големите длъжници на 7 май.

 

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСПВ края на април бе съобщено, че партийната телевизия "Българска свободна телевизия" (БСТВ) временно спира излъчванията. Като официална причина бе посочено преместване на студиата и техниката в друга сграда.


В някои медии беше публикувано, че всъщност телевизията на БСП въобще няма да излъчва повече, като причината за това е финансовото състояние на медията. Информацията сочеше, че тя има дългове към Националната агенция за приходите (НАП), както и за ток.

 

В списъка на длъжниците фигурират още 8 политически партии. Те са били добавени в черния списък още през март. Най-много дължи партия "Атака" на Волен Сидеров - 316 114 лева. На второ място е задължението от 96 917 лв. на "Партия на българските жени". Тя бе мандатоносител през 2001 г. за идването на власт на Симеон Сакскобургготски, но след това изчезна от политическия живот.


78 449 лв. са задълженията на партия "Българска социалдемокрация", а РЗС не е платила на НАП 42 645 лв.


БЗНС също е сред длъжниците с 28 813 лв. "Новото време", която беше създадена от отцепници от НДСВ, пък дължи на НАП 26 571 лв. Партия "Хората от народа" дължи 10 524 лева.

Още от "Политика"

Атанас Атанасов: Почти сме установили - изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

Председателят на ДАНС, с участието си в тази постановка, която бе разиграна в открито заседание на НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо за деполитизиран началник", коментира съпредседателят на "Демократична България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени