Защото са социалисти: БСП с огромни задължения към НАП, включена е в публичния списък на данъчните длъжници

Може би това е истинската причина в края на април партийната телевизия "Българска свободна телевизия" (БСТВ) временно да спре излъчванията

БСП (Българска социалистическа партия)
БСП (Българска социалистическа партия) Източник: Zonanews

БСП е включена в публичния списък на Националната агенция за приходите (НАП) на големите данъчни длъжници. Информацията бе потвърдена от приходната агенция пред "Дневник". Сумата, която левицата дължи за осигуровки на свои служители е 62 546 лева. Вписана е сред големите длъжници на 7 май.

 

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП



В края на април бе съобщено, че партийната телевизия "Българска свободна телевизия" (БСТВ) временно спира излъчванията. Като официална причина бе посочено преместване на студиата и техниката в друга сграда.


В някои медии беше публикувано, че всъщност телевизията на БСП въобще няма да излъчва повече, като причината за това е финансовото състояние на медията. Информацията сочеше, че тя има дългове към Националната агенция за приходите (НАП), както и за ток.

 

В списъка на длъжниците фигурират още 8 политически партии. Те са били добавени в черния списък още през март. Най-много дължи партия "Атака" на Волен Сидеров - 316 114 лева. На второ място е задължението от 96 917 лв. на "Партия на българските жени". Тя бе мандатоносител през 2001 г. за идването на власт на Симеон Сакскобургготски, но след това изчезна от политическия живот.


78 449 лв. са задълженията на партия "Българска социалдемокрация", а РЗС не е платила на НАП 42 645 лв.


БЗНС също е сред длъжниците с 28 813 лв. "Новото време", която беше създадена от отцепници от НДСВ, пък дължи на НАП 26 571 лв. Партия "Хората от народа" дължи 10 524 лева.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени