Здрав ли е Стоян Михалев от ДБ, който обяви ГЕРБ за "апостоли на Сатаната"

Приемам сравнението на Стоян Михалев, че сме апостоли на Сатаната нормално, защото когато човек е член на секта, за него всички останали са или апостоли на Сатаната, или еретици или неверници, заяви Тома Биков

Стоян Михалев, ДБ
Стоян Михалев, ДБ Източник: Zonanews

"Депутатите на ГЕРБ са едни апостоли на Сатаната, които единствената им функция е да пазят техния лидер. Само това единствено ги интересува". Това свое виждане сподели пред NOVA NEWS депутатът от "Демократична България" Стоян Михалев.

 

"ГЕРБ е основната пречка, за да може да се случи нищо в държавата. Те саботират процесите", твърди още той.

 

Според Михалев съвпадащите позиции на ГЕРБ и ДБ по отношение на Украйна и евроатлантизма не са съвпадение на цели, което може да е основа на сътрудничество.

 

Приемам сравнението на Стоян Михалев, че сме апостоли на Сатаната нормално, защото когато човек е член на секта, за него всички останали са или апостоли на Сатаната, или еретици или неверници. Това заяви пред ПИК народният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

 

Тома Биков
Тома Биков Източник: БГНЕС

"В този смисъл г-н Михалев не е изключение от всички останали хора, които вярват в определени секти. А когато твоят предводител е Атанас Атанасов, а ти си му основният апостол, тогава проблемът става още по-сериозен", добави Тома Биков.

 

"Как да отговоря на подобно обвинение? В качеството си на политик няма как да проведа религиозен разговор с г-н Михалев, който явно се е отдал на духовни занимания в рамките на сектата, която членува отдавна", каза още той.

 

"Ако бяхме апостоли на Сатаната, най-вероятно нямаше да ни приемат така добре във всички православни храмове, а и в джамиите. Ако църквата и джамията ни определят за апостоли на Сатаната, бих се почувствал зле. Това означава да ни отлъчат. Но ние с тях нямаме проблем, имаме проблем с разни дребни секти, които се представят за политически партии, каквито не са", завърши депутатът от ГЕРБ!

 

Даниел Митов, ГЕРБ
Даниел Митов, ГЕРБ Източник: Zonanews

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов също не остана равнодушен след днешното изказване на Михалев. "Понеже този клет безпризорен екзорсист вечно броди полузашеметен в търсене на ерес, бих го посъветвал да се насочи към мистично-езотеричната попара, която забъркаха неговите бъдещи партньори от "Промяната".

 

"Отиваме на избори срещу инфантилни херменевти и...този странен човечец", заяви Митов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени