Желязков: Ако на някого не му издържат нервите, отиваме на избори

Във всеки един момент трябва да търсим възможностите за решения, които са в полза на хората, добави председателят на НС

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Пресцентър на НС

"Нека участниците да не се срамуват от това, че са в коалиция. Говоря за управляващото мнозинство – ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС, ДПС. Нека не се срамуват от това, че са в коалиция. Докато това мнозинство подкрепя кабинета, дотогава ще имаме коалиционно управление", коментира пред bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков.

 

"Ако на някого не му издържат нервите, много вероятно е да отидем на избори. Това е въпрос на политическа мъдрост, политически разум и разговор за бъдещето на страната. Има важни предизвикателства пред нас. Всеки ден се сменят участниците със слаби нерви. Важното е да се спазват договорките и да бъдат принципни решенията, които се взимат, а партньорите да отстояват думата си", подчерта той.

 

"Думата "криза" значи възможност. Във всеки един момент трябва да търсим възможностите за решения, които са в полза на хората. Дори изчистването на взаимоотношенията и създаването на механизъм за определянето на избираеми органи и регулатори е крачка напред", добави Желязков.

 

"Гласуването на Конституцията и приемането на Бюджет 2024 – това е най-важното до края на годината. Важно е какво ще се отсее в резултат на обществените обсъждания и какво ще се предложи между първо и второ четене на текстовете. Бюджетът също между първо и второ четене ще бъде значително променен. Ще говорим дали ми харесва в момента, в който видим предложенията", каза още председателят на парламента.

Още от "Политика"

Делян Добрев и Христо Гаджев със залп срещу Денков и Тагарев

Реакцията им дойде след като  правителственият пресцентър информира, че "министър-председателят Николай Денков и премиерът на Украйна Денис Шмигал почетоха паметта на защитниците на Украйна, загинали във войната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени