Живко Тодоров: ГЕРБ няма да се коалира с БСП и няма намерение да предаде вота и доверието на хората

ГЕРБ показа, че е водеща дясноцентристка партия, отстоявайки своите ценности, добави кметът на Стара Загора

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора
Живко Тодоров, кмет на Стара Загора Източник: Zonanews

ГЕРБ няма да се коалира с БСП и няма намерение да предаде вота и доверието на хората. Това заяви членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров по време на седмото Национално събрание на партията.  "Имаме да извървим много път заедно, да свършим много работа, за да докажем, че ГЕРБ е единствената алтернатива за страната. Изискванията на хората стават все по-високи, покачват се, трябва да бъдем самокритични и да не лежим на стари ларви", настоя Тодоров.

 

ГЕРБ има истински лидер и смятам, че с неговото преизбиране, ние ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите, подчерта Живко Тодоров. Периодът на опозиция е дал на партията време, в което да се вгледат в себе си, да променят, ако нещо са сгрешили, да се поправят и време да стегнат редиците си, да станат по-силни и с помощта на обществото и да се върнат към пътя на победите.

 

На 3 декември 2021 г. се навършиха 15 години от учредяването на ГЕРБ. За този период партията се утвърди като водеща в страната, допълни Тодоров. И добави: " Доверието на хората не закъсня - 5 победи на парламентарни избори, 4 победи на европейски избори и 4 победи на последователни избори за местна власт". 

 

Живко Тодоров
Живко Тодоров Източник: Zonanews

"ГЕРБ показа, че е водеща дясноцентристка партия, отстоявайки своите ценности. ГЕРБ се изгради като толерантна партия, с трайно присъствие в смесените райони на страната", посочи Живко Тодоров.

От 2017 г. членовете на партията са нараснали с близо 5 000 души - общият брой членове на партията са 98 567. ИК винаги се е съобразявала с местните структури на партията. Живко Тодоров напомни какви дарения са направили от ГЕРБ за период 2017-2021 г., както и успехите на партията на европейските и местните избори през 2019 г.

 

На редовните парламентарни избори на 4 април ГЕРБ постигна поредна победа с резултат 837 707 гласа със 75 депутати, резюмира кметът на Стара Загора. Мощна компроматна атака, промени в ИК с изцяло машинно гласуване и с безпрецедентен натиск на структурите на ГЕРБ белязаха предсрочните избори на 11 юли, добави той.

 

Въпреки че партиите на промяната имаха възможност да създадат правителство, те не го направиха заради партийния инженеринг. Резултатите от изборите отределиха ролята на ГЕРБ в НС като опозиция, заяви Живко Тодоров.

 

Той акцентира, че се е формирало мнозинство, на което празнословието и безотговорността са емблема. Живко Тодоров вижда безсилието на настоящето управление, което обвинява МГЕРБ заради високите цени на горивата и може би заради цените на олиото.

Още от "Политика"

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени