Александър Михайлов: Син на Емилия Масларова е едно от фрапиращите назначения, направени от Нинова без конкурс

"Без конкурси тя подмени ръководствата на 90% от държавните фирми, подопечни на Министерство на енергетиката”, заяви Михайлов

Александър Михайлов, бивш шеф на "Кинтекс"
Александър Михайлов, бивш шеф на "Кинтекс"

България е изнесла 4200 тона оръжие за Украйна през полско летище, равняващи се на 212 тира с продукция. Това каза бившият директор на "Кинтекс" ЕАД Александър Михайлов в  "Здравей, България" по NOVA.

 

Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова заяви, че много зорко ще следи работата на служебния министър. По думите на Михайлов, ако той издаде разрешения за износ на оръжия, Нинова ще е "първата, която ще излезе и ще каже: Ето, служебното правителство разрешава износ на оръжия за Украйна през трети страни! – сякаш тя не го е правила допреди месец и половина-два. Крадецът ще вика "Дръжте крадеца", подчерта бившият шеф на "Кинтекс ".

 

Той пожела да алармира обществото за два по-големи проблема, които Нинова оставила в "тежко наследство " в Министерство на икономиката.

 

"На първо място – в последните два дни тя призна, че месец и половина-два не е свиквала заседание на междуведомствената комисия и са се натрупали нови заявления за износ на оръжие за близо 1 млрд. евро. Това е безобразие от нейната страна.

 

На второ място – безобразията в областта на назначенията, които тя извърши през последните 6-7 месеца. Без конкурси тя подмени ръководствата на 90% от държавните фирми, подопечни на Министерство на енергетиката", заяви Михайлов.

 

По думите му син на Емилия Масларова е едно от фрапиращите назначения, които бившият министър на икономиката е направил. 

 

Според бившия шеф на "Кинтекс " Корнелия Нинова се е опитала да заложи капан на президента Румен Радев, бавейки огромно количество продукция, за сметка на бранша.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени