Рашизъм - руският патент за нацизъм в 21-ви век

В Русия се създават концентрационни лагери за украински военнопленници и за украински граждански лица от окупираните от руската армия райони в Украйна

ФСИН - Федерална служба за изпълнения на наказанията - Русия
ФСИН - Федерална служба за изпълнения на наказанията - Русия Източник: Фейсбук

На базата на учреждения и обекти на Федералната служба за изтърпяване на наказанията (ФСИН) в Русия се създават концентрационни лагери за украински военнопленници и за украински граждански лица от окупираните от руската армия райони в Украйна, които са били "филтрирани" като "неблагонадеждни".

 

Преоборудването се осъществява за сметка на "уплътняването на затворниците" и "свръхлимита" за брой лица, изтърпяващи наказания в съответния обект. При нечовешки условия, без правото на индивидуално спално място и при драстично нарушаване на човешките права.

 

Към момента са установени следните обекти на ФСИН, преоборудвани като концентрационни лагери за военнопленници и други граждани на Украйна: Следствен изолатор (СИЗО) в Новозибов, Брянска област: само за военнопленници, повече от 100 души; СИЗО в Таганрог, Ростовска област: предполага се, че е обект за първоначално "филтриране" на украински граждани и военнослужещи; СИЗО във Вязма, Смоленска област.

 

Всички руски затворници са етапирани в други затвори и колонии и обектът се преоборудва за снемане на показания с използване на физическо и психическо насилие; Изпълнителна колония (ИК) в Зверево и ИК Каменск Шахтински, Брянска област, се използват само за украински граждани. Поради "свръхнаселеност" задържаните спят на три смени; ИК в Комсомолски, Тулска област, е освободена само за военнопленници и има капацитет 100 души; СИЗО в Москва, пренаселеността със задържани е повече от 20%.

 

Владимир Осечкин изтъква че: "Темата за концентрационните лагери за украинци ще отеква десетилетия напред в съдбата на Русия. Десетки обекти на ФСИН в момента се препрофилират екстремно и се превръщат в концентрационни лагери. Гражданите на Украйна, които са "етапирани" в тези лагери, са задържани напълно незаконно, без никакви сериозни процесуални документи.

 

Абсолютно ясно е, че те не са извършили никакви престъпления на територията на Русия. Специално е взето решение да бъдат изолирани в обекти на ФСИН в периметъра от 100-150 километра от Москва. Това позволява в кратки срокове да бъдат прехвърлени в столицата. Във връзка с 9 май отрядът със специално назначение на ФСИН, който осъществява охраната на военнопленниците, се предвижда да бъде използван в два варианта (наредено им е да носят със себе си и парадни униформи).

 

Според първия отрядът ще участва в пешия строй на парада в Москва по случай Деня на Победата. Вторият предвижда да съпровождат група от военнопленници (450–500 души), които да преминат през центъра на Москва след колоните на парада. Окончателното решение ще бъде обявено в последния момент. От гледна точка на политтехнологиите се цели възпроизвеждането на шествието на германски пленници в Москва след завършването на Курската битка през 1943 г. (около 50 000 души).

 

Този апокалиптичен сценарий е абсолютно логичен по отношение на стратегията, която Путин е избрал да наложи в Украйна. Освен това в спешен порядък на правоохранителните органи е наредено да събират и оформят материали за бъдещ "Антитрибунал". Ще се опитат да проведат вътре в Русия някакъв "аналог на Нюрнбергския процес".

 

Прекрасно осъзнавайки, че руски военнослужещи са извършили масови военни престъпления в Украйна. И че предстои крупно международно разследване и съд. За да прехванат инициативата и за да наложат собствен дневен ред, така че поне по отношение на вътрешната "аудитория" да създадат видимост за масови престъпления от украинска страна", отбелязва Владимир Осечкин .

 

По данни от упълномощената от Върховната рада на Украйна по правата на човека Людмила Денисова: "Принудително изселените в т. нар. Логанска народна република (ЛНР) граждани на Украйна от окупираните територии са подложени на натиск да приемат гражданство на ЛНР.

 

В последствие част от тях се мобилизират за участие в бойните действия срещу Украйна. Представители на окупационните власти провеждат с гражданите "профилактически беседи", в които отказалите се да приемат "гражданство на ЛНР" се лишават от помощи в рубли, от помощи за храна, от медицинска помощ и са подложени на други репресивни мерки, в това число депортиране в Русия".

 

Материалът е по данни от руския правозащитен сайт "ГУЛАГу НЕТ", превод: Offnews

Още от "Разкрития"

"Православен" чекизъм и империализъм - кагебистът и рашистки патриарх Кирил заяви, че Русия водела "свещена война" срещу

След приключване на специалната военна операция цялата територия на съвременна Украйна трябва да влезе в зоната на изключителното влияние на Русия, пише в официалния заключителен документ на Световния руски народен събор

Прочетете повече прочетете повече

Украинското военно разузнаване обвини руските специални служби за атаката в Подмосковието

Кремълският тиранин започна кариерата си с това и иска да я завърши със същите престъпления срещу собствените си граждани, каза Андрей Юсов, представител на ГУРМО

Прочетете повече прочетете повече

Руското разузнаване се съвзема след масовото експулсиране на руски шпиони през първата година от войната в Украйна

Военното разузнаване ГРУ, Федералната служба за сигурност и външното разузнаване СВР фатално подцениха способността и волята на Украйна да се съпротивлява

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени