Адмирал Ставридис: Украйна унищожи половината руска армия

Пенсионираният адмирал от ВМС на САЩ добави, че нито един американски войник не е убит или дори изложен на риск, а САЩ го постигнали при еквивалента на 5% от годишния си бюджет за отбрана

Пенсионираният адмирал Джеймс Ставридис
Пенсионираният адмирал Джеймс Ставридис Източник: Commons.wikimedia

Загубите на Русия в Украйна към 25 декември 2023 г. са огромни - пенсионираният адмирал от ВМС на САЩ, бивш върховен главнокомандващ на НАТО в Европа Джеймс Ставридис, заяви, че половината от руската армия е била елиминирана по време на войната, която Москва води срещу Киев от 24 февруари 2022 г.

 

Американските власти "трябва да предоставят военна подкрепа на Украйна, тяхната кауза е справедлива", каза адмирал Ставридис в ефира на радиопредаване, цитиран от The Hill. "Това е много опасна ситуация и реалните действия всъщност не се случват в Киев. Истинските действия са във Вашингтон", каза той.

 

Пенсионираният адмирал от ВМС на САЩ добави, че половината от руската армия е унищожена, като нито един американски войник не е убит или дори изложен на риск, а страната го е направила при еквивалента на 5% от годишния си бюджет за отбрана.

"Можем да си позволим да направим това и трябва да го направим. Така че се тревожа за войната в Украйна само, ако САЩ и нашите европейски съюзници не успеят да изпълнят ангажимента, който поехме да подкрепим Украйна", каза той.

 

Конгресът вероятно няма да се събере отново преди Нова година, за да гласува пакет от помощи за Украйна през 2024 г. Украинците се подготвят за тежка зима, тъй като военните операции се забавят, войските са принудени да ограничават използването на боеприпаси, а атаките на Русия продължават да удрят енергийната инфраструктура на страната.

 

Общите загуби на противника към 25 декември 2023 г., според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, са приблизително 353 950 противници.

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени