Алексей Резников показа пристигналите в Германия ЗРК "Patriot"

Резников благодари за подкрепата на всички, допринесли това да се случи

Американски комплекси "Пейтриът"
Американски комплекси "Пейтриът" Източник: Topwar

Министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников потвърди пристигането в Украйна на зенитно-ракетните системи Patriot. 

 

"Днес нашето красиво украинско небе става по-сигурно, защото в Украйна пристигнаха ЗРК Patriot. Нашите сили за ПВО ги усвоиха максимално бързо. И нашите партньори удържаха на думата си. Това е резултат от тежка работа под ръководството на нашият президент Володимир Зеленски", написа той в Twitter. 

 

 

Резников благодари за подкрепата на началника на Пентагона Лойд Остин, на министъра на отбраната ФРГ Борис Писториус, на Федералното министерство за отбрана, на министъра на отбраната на Нидерландия Кайса Оллонгрен, а така също на народите на САЩ, Германия и Нидерландия. "Ще победим заедно", добави Резников. 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени