Американското разузнаване е помогнало на Украйна да ликвидира много руски генерали

Украинската страна обединява тези данни с данните от собственото си разузнаване

Американското военно разузнаване DIA
Американското военно разузнаване DIA Източник: Pictoshow

Разузнавателни данни за руските подразделения, които САЩ са предоставили на Украйна, са помогнали на ВСУ да ликвидира много руски генерали в хода на войната, която Москва води срещу Киев от 24 февруари. 

 

Това пише в. "Ню Йорк таймс" като се позовава на високопоставени американски чиновници. Те са отказали да съобщят за кои точно руски генерали става дума. 

 

Изданието допълва, че американското разузнаване се е съсредоточило върху предоставянето на Украйна на информация за местонахождението и други данни за мобилния щаб на руската армия, който често променя местоположението си. 

 

Украинската страна обединява тези данни с данните от собственото си разузнаване, вкл. прихванати съобщения за присъствие на високопоставени руски военни, и провежда точни артилерийски обстрели, както и атаки с други средства, в резултат на което са ликвидирани близо десет руски генерали. 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени