Антон Тодоров: Фирма на Гриша Ганчев е сред най-големите длъжници на НАП! Дончева, някакъв коментар?

Друга фирма е "Нова Плама", където от 90-те години "оперират" кръгове, близки до Красимир Премянов (БСП) и Бони Бонев (кръгът Капитал и Прокопов)

Татяна Дончева брани Гриша Ганчев от репортерка на несъществуващия вече Канал 3
Татяна Дончева брани Гриша Ганчев от репортерка на несъществуващия вече Канал 3

Политологът Антон Тодоров се обръща към финансовия министър и новия шеф на НАП с призив да кажат конкретните имена на хората, които стоят зад най-големите длъжници на НАП. В своя профил във Фейсбук той пише следното:


На вниманието на културиста в НАП Спецов и на финасовия министър с фалирала фирма Асен Василев!
 
Финансовият министър Асен Василев днес хвърли бомбастични твърдения за милиардни задължения към НАП. Обвини досегашното ръководство на НАП и доскорошното управление на държавата. Ако държеше на обективността щеше да информира публиката, че това са задължения отпреди 10-15 и повече години. Фирма на Гриша Ганчев например е сред най-големите длъжници на НАП. "Бургаски захарни заводи" АД е една от фирмите с големи - 65,49 млн. лв. - несъбираеми задължения към НАП, според новата рубрика "Прозрачно управление" на сайта на НАП.
 
Фирми със задължения над 50 млн. лв.
Фирми със задължения над 50 млн. лв. Източник: НАП
Захарният завод в Камено е собственост на Гриша Ганчев ("Литекс Комерс"), на когото Татяна Дончева е адвокат. Заводът на изключително честния бизнесмЯн Гриша Ганчев не работи от 6-7 години, цеховете са заключени и в него няма никакви работници. За последно заводът е работил за няколко седмици през лятото на 2014 г., когато там са преработени 30-40 хиляди тона нерафинирана захар от тръстика. Гриша Ганчев го е купил от "Мултигруп", където пак Татяна Дончева е била доверен адвокат на главатаря на групировката. 
 
Друга фирма е "Нова Плама", където от 90-те години "оперират" кръгове, близки до Красимир Премянов (БСП) и Бони Бонев (кръгът "Капитал" и Прокопов).
Истината винаги има конкретни имена".
 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени