Арестович разобличи отвратителна лъжа на военнопрестъпника Путин

Той направи това в предаването на Марк Фейгин

Марк Фейгин и Алексей Арестович
Марк Фейгин и Алексей Арестович Източник: Скрийншот/YouTube

От началото на руската инвазия в Украйна досега в плен са попаднали около 250-300 руски войници на срочна наборна служба. Това разкри съветникът към кабинета на украинския президент Алексей Арестович в интервю за Марк Фейгин. 

 

"Не по-малко от 250-330 са. Само наборни войници на срочна служба. Днес дадоха поредната пресконференция в Киев и разказаха много интересни неща", заяви Арестович.

 

Това е второто много сериозно разобличение на лъжите на руския военнопрестъпник Владимир Путин, който твърдеше, че в Украйна се намират единствено професионални военни - офицери и "контрактници", т.е. войници, който са платени и са наети с договор. 

 

Той добави, че става дума за пленени наборни войници-разузнавачи към 15 отделна мотострелкова бригада, която преди това е воювала в Сирия, също така в Нагорни Карабах и Донбас. 

 

"Те разказаха много интересни неща за Сирия и Донбас, за заимстваните от Сирия методи, които прилагат в Украйна - например обкръжаването на градове, които не могат да превземат заради съпротивата на армията. И тогава се опитват да сломят цивилното население, да разрушават жилищни сгради. Това се случва в момента в Мариупол. Изключително подробно разказа за целите - те са от 2-ра армия в Централния военен окръг на Русия, само наборни войници са", каза Арестович.

 

Той обяви, че в Украйна в момента се намират между 80 и 100 хиляди руски срочнослужещи руски войници, който са в състава на цялостната групировка от 150-200 хиляди души. 

Още от "Разкрития"

Киев разкри мрежа от агенти, планирали убийството на президента Зеленски, шефа на СБУ Малюк и на ГУРМО Кирил Буданов

Съобщава се, че една от задачите на разузнавателната мрежа е била да търси екзекутори сред военните, близки до сигурността на президента, способни да вземат Зеленски за заложник и след това да го убият

Прочетете повече прочетете повече

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени