Басейнът в скалите край Синеморец е на Емилиян Гебрев

Преди басейна има имот, който е частна собственост и който имот възпрепятства достъпа на държавата до държавния имот, в който е изграден този басейн, каза областният управител Нейкова

Басейнът на Емилиан Гебрев
Басейнът на Емилиан Гебрев Източник: Областна администрация-Бургас

Особено близкият на Белградския беглец оръжеен търговец Емилиян Гебрев е собственик на имота с вграден в скалите басейн в местността "Поляните" край Синеморец, съобщава БНР. След проверка на областната управа в Бургас оттам твърдят, че басейнът е изграден върху скали, които са публична държавна собственост, което е незаконно. От Окръжната прокуратура в Бургас са разпоредили на кмета на Царево да извърши проверка по случая. Кметът на Синеморец Костадин Диков е потвърдил пред БНР, че имотът с басейн в скалите е на Гебрев.

 

Снимка на разположението на басейна на Гебрев
Снимка на разположението на басейна на Гебрев Източник: Областна администрация-Бургас

Самият Гебрев е пратил писмен отговор до радиото. В него обяснява, че 11-те декара земя край морето, където той е построил дървена вила, са купени от семейството му от частни собственици през 90-те години на миналия век. На целия проект за строителството на вила с басейн е направена оценка за въздействие върху околната среда. За монтирането на басейна в скалите били издадени необходимите разрешения, а мястото е определено от геодезист. Басейнът е пластмасов, голям близо 12 квадратни метра и е дълбок 1,20 метра. До него има изградени дървени стълби. Съоръжението е монтирано преди 20 години, казва Емилиян Гебрев.

 

Емилиян Гебрев
Емилиян Гебрев Източник: You Tube

По думите му имотът с морската вила не е преграден с ограда и през него се минава свободно. Зоната, в която се намира морската вила с басейна, е урбанизирана територия. Според кмета на Царево Георги Лапчев "няма как басейнът върху скалите да е на частен терен". До 22 януари 2022 г. е срокът, в който Община Царево трябва да предостави данни на Окръжната прокуратура в Бургас за строителството край Синеморец. Според областния управител на Бургас Мария Нейкова частен имот препречва пътя до скалите, където е вграден басейнът.

 

"Преди басейна има имот, който е частна собственост и който имот възпрепятства достъпа на държавата до държавния имот, в който е изграден този басейн", каза Нейкова.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени