Белгийски сталинист-неонацист ръководи мащабна мрежа за разпространение на руска пропаганда

Напоследък поддържа връзки с крайната белгийска десница "Вламс беланг" и с политик, изобличен наскоро в шпионаж в полза на Китай

Белгиецът Люк Мишел
Белгиецът Люк Мишел Източник: Скрийншот видео кадър

Белгиец ръководи мащабна мрежа за разпространение на руска пропаганда, установи разследване на британски и белгийски медии. В You Tube Люк Мишел (65 г.) поддържа канал "в защита на Русия" с около 50 хиляди последователи, където остро порицава Запада и възхвалява действията на руските служби за сигурност срещу гражданите, предаде БТА.

 

В миналото той е основал комунистическа партия и е бил редактор на неонацистко издание, а напоследък поддържа връзки с крайната белгийска десница "Вламс беланг" и с политик, изобличен наскоро в шпионаж в полза на Китай.

 

Проверка на съдържанието в неговия канал в You Tube показва, че при земеделските протести в Белгия наскоро, когато беше прекъснат достъпът до складовете за храни на едро, Мишел е снимал празни щандове в хранителни магазини и е обяснил, че липсата на снабдяване се дължи на санкциите на Русия срещу ЕС и вина носят "правителствата от НАТО".

 

Във "Фейсбук" Мишел се представя за "геополитически експерт" и дава интервюта с "анализи" за африкански френскоезични издания. Медиите, разкрили дейността му, представят оценката на наблюдатели, според които подобни действия всяват недоверие между африканските народи и Запада, а това допринася за намаляване на подкрепата за Украйна.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени