Бившият шеф на "Булгаргаз" направи смразяващи разкрития за далаверите на правителството "Петков" с природния газ

Николай Павлов обвини правителството на "Промяната", че е взело газ от Азербайджан на четири пъти по-висока цена, като за това българите са надплатили 178 млн. долара

Николай Павлов
Николай Павлов Източник: Zonanews

Кандидатът за министър на енергетиката в правителството на проф. Габровски - Николай Павлов, излезе спешно на парламентарната трибуна, за да репликира бившия премиер Кирил Петков, който го обвини, че е ощетил държавата с по 1 млн. лв. на ден. От трибуната бившият шеф на "Булгаргаз" доказа с факти, че Кирил Петков и Асен Василев са застрашили националната сигурност, като са изправили страната пред риск от плащане на неустойки и прекратяване на договора с Азербайджан.

 

Николай Павлов обвини правителството на "Промяната", че е взело газ от Азербайджан на четири пъти по-висока цена, като за това българите са надплатили 178 млн. долара.

 

"Преди 1 година Кирил Петков и кръг, които се самопровъзгласиха за експерти, които създадоха една гигантска лъжа. Това беше направено и беше тиражирано в обществото, за да мога да бъда отстранен от длъжността, която заемах и, за да могат да влязат посредниците. Освободен беше и доц. Иван Иванов от КЕВР. Вкарването на посредниците беше невъзможно без да бъдем отстранени ръководството на КЕВР и "Булгаргаз". Посредниците заграбиха стотици милиони левове на гърба на българския потребител. Сега и те, и техните политически покровители треперят и ги е страх", подчерта бившият шеф на "Булгаргаз".

 

"Към настоящия момент загубите на "Булгаргаз" за милиард и нещо, пазарът на природен газ беше разбит. Това подрони авторитета на българската държава пред нашите партньори и съюзници. "Булгаргаз" беше гръбнакът на българската икономика, осигуряваше минимум 1 милиард, който влизаше в икономиката на държавата", обяви Николай Павлов.

 

Павлов заяви, че са спасили страната от плащането на огромни неустойки, с помощта на кралския адвокат.

"Г-н Кирил Петков, на 4 май, дадохте дума оттук, от тази трибуна, че газопроводът ще бъде построен. Какво се случи обаче? Нито беше построен на 1 юли, нито България получаваше количествата на договорната цена. Напротив. Вие не договорихте нито един киловатчас на договорната ниска цена. Двете трети, които ги получиха от азерите, ги получиха на четворна цена. Надплатени бяха 178 млн. долара. Ето това се нарича надплащане! Нещо повече - освен това, покачвайки цената, вие покачихте и банковата гаранцията, което значи и 100 млн. нови долара. Ние спасихме договора, но сега ще му припомня на Петков на 18 декември какво говореше", завърши Николай Павлов. 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени