Бившият шеф на "Кинтекс": Аз съм един от първите, които казаха, че правителството на Петков изнася оръжие към Украйна през посредници в Румъния и Полша

Възниква въпроса дали управляващите не са укривали и други неща от обществото, добави Александър Михайлов

Кинтекс
Кинтекс Източник: Zonanews

Винаги съм подкрепял търговията и износа на оръжие съобразно закона. Аз съм един от първите, които казаха, че има износ на оръжие към Украйна през посредници в Румъния и Полша. Това заяви в ефира на bTV бившият изпълнителен директор на "Кинтекс" Александър Михайлов.

 

По думите му от статия в германското издание "Die Welt" е станало ясно, че България е изнасяла оръжия и муниции за Украйна в първите месеци на войната.

 

Той посочи, че е притеснителен начина по който това се е случвало. Това се е извършвало зад гърба на народа, докато управляващите ни уверяваха, че такова нещо няма, уточни Михайлов.

 

Политиците говорят едно, а вършат друго. Възниква въпроса дали управляващите не са укривали и други неща от обществото, добави бившия директор на "Кинтекс".

 

Александър Михайлов,
Александър Михайлов, "Кинтекс" Източник: Скрийншот видео кадър bTV

Михайлов представи данни от Министерство на икономиката, които показват, че за цялата 2021 г. одобрениият износ на оръжие за Полша и Румъния е за 12 милиона евро.

 

"За първите 6 месеца на 2022 г. по време на управлението на кабинета "Петков", когато госпожа Нинова беше икономически министър, нейното ведомство е одобрила износ на оръжие за Полша и Румъния за 1 милиард 287 милиона. Това е завишение 107 пъти и няма как да не са разбрали и при условие, че всички западни медии от самото начало на войната потвърждават, че пътят на оръжието е през тези централноевропейски държави", подчерта Алексанъдр Михайлов.

Още от "Разкрития"

Стотици клиенти на NEXO твърдят, че са били измамени, обвиняват компанията за блокирани и изчезнали пари

Прави впечатление, че има и множество "позитивни" коментари, които вероятно са генерирани от акаунти, администрирани от компания за онлайн-маркетинг

Прочетете повече прочетете повече

Дори Мароко е предоставило на Украйна модернизирани танкове Т-72Б, България отказа

Решението на Мароко да достави оръжие на Украйна е било взето по време на една от срещите в авиобазата "Рамщайн" в Германия, проведена на 26 април 2022 г. и организирана от САЩ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени