Бившият шеф на "Кинтекс" с нови разкрития и обвинения към Нинова

Според Михайлов, откакто Корнелия Нинова е сменила ръководството на ВМЗ, 1-2 частни фирми изпреварват "Кинтекс"

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

По 53 530 лв. на седмица или над 212 00 лв. на месец неустойки е заплашен да плаща "Кинтекс" заради невъзможност да достави в срок боеприпаси, поръчани преди повече от половин година. Това твърди в пост в своя профил във Фейсбук Александър Михайлов, бивш директор на държавната фирма. Като доказателство за думите си Михайлов прилага и редактирана докладна записка за изпълнение на договор.

 

"Най-скандалното е, че готова продукция е изчезнала и няма отговор защо е дадена и на коя частна фирма вместо на държавния търговец", коментира Михайлов и показа официално писмо от бивш директор на ВМЗ, в което се съобщава, че към 9 февруари вече са произведени няколко хиляди броя от изделията по поръчката на "Кинтекс".

 

"Отговорно за цялата ситуация е сестринското дружество ВМЗ. Оказва се, че държавния завод през последните месеци вместо да помага на Кинтекс, се грижи повече за интересите на определени частни фирми", коментира още Александър Михайлов.

 

Според Михайлов, откакто Корнелия Нинова е сменила ръководството на ВМЗ, 1-2 частни фирми изпреварват "Кинтекс" и всички други клиенти на завода при получаването на продукция, въпреки че техните поръчки са направени месеци по-късно.

 

 

 
 

 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени