Близо половин милион лева дарения от бизнесмени потекоха към сметките на Петков и Василев

Най-много е дал шефът на "Еконт" Николай Събев - 100 000 лв.

Кирил Петков и Асен Василев
Кирил Петков и Асен Василев Източник: Блиц
Три шестцифрени дарения е получила коалицията "Продължаваме промяната", показват текущите данни в Единния регистър по Изборния кодекс към Сметната палата. Толкова големи дарения за предизборна кампания се отчитат официално за пръв път. Това разкрива "Труд".
 
Собствениците на голяма софтуерна компания Иво Ценов и Тенко Николов са дали на формацията на Кирил Петков и Асен Василев съответно 200 000 лв. и 150 000 лв. Ценов е посочил като произход на средствата - дивиденти, а Николов - договор за управление и контрол.Три шестцифрени дарения е получила коалицията "Продължаваме промяната", показват текущите данни в Единния регистър по Изборния кодекс към Сметната палата. Толкова големи дарения за предизборна кампания се отчитат официално за пръв път.
 
Декларирането на част от получените дарения
Декларирането на част от получените дарения Източник: Труд

Собствениците на голяма софтуерна компания Иво Ценов и Тенко Николов са дали на формацията на Кирил Петков и Асен Василев съответно 200 000 лв. и 150 000 лв. Ценов е посочил като произход на средствата - дивиденти, а Николов - договор за управление и контрол.
 
Друг софтуерен предприемач - Анри Леви, е дал 100 000 лв. с произход - приходи от търговска дейност. Съоснователят на една от най-големите български софтуерни академии Светозар Георгиев е дал 80 000 лв., друг IT милионер - Веселин Бакалов - 49 519,20 лв.
 
Към момента са регистрирани 197 дарения за "Продължаваме промяната", от които 40 са суми от по няколко хиляди лева.
 
Още 9 дарения са направени от кандидати на коалицията. Най-много е дал шефът на "Еконт" Николай Събев - 100 000 лв. Даниел Лорер е направил четири дарения за общо 80 000 лв.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени