Бодигард на Путин, носил ядреното му куфарче, бе открит в локва кръв след прострелване

Бившият бодигард е жив и е откаран в интензивното отделение в тежко състояние

Бодигард носи ядреното куфарче
Бодигард носи ядреното куфарче Източник: Скрийншот видео кадър

Бодигард на руския военнопрестъпник Владимир Путин, носел куфарчето му с ядрени кодове, е бил открит прострелян в дома му в Московска област, съобщава британският таблоид "Мирър".

 

Вадим Зимин
Вадим Зимин Източник: ВКонтакте

53-годишният Вадим Зимин е бил открит от своя брат, който е бил в банята по време на прострелването и е повикал линейка. Съпругата на ранения полковник, която е лекар, е отсъствала.

 

Зимин е лежал в локви кръв с огнестрелна рана в главата, а до него е имало пистолет Иж 79-9ТМ. Бившият бодигард е жив и е откаран в интензивното отделение в тежко състояние. 

 

Ядреното куфарче преминава в разпореждане от Елцин към Путин
Ядреното куфарче преминава в разпореждане от Елцин към Путин Източник: Център "Елцин"

Известно е, че полковникът от Федералната служба за сигурност на Руската федерация Вадим Зимин някога е отговарял за куфарчето с "ядрения бутон". Освен това Зимин преди това е играл тази роля при бившия руски президент Борис Елцин.

 

След това той продължил да работи за ФСБ и бил повишен в полковник при Путин. Пенсионираният полковник от Федералната служба за сигурност е отговарял за куфарчето с ядрените кодове, което винаги придружава кремълският военнопрестъпник.

 

Ядренто куфарче на руските президенти
Ядреното куфарче на руските президенти Източник: East2west news

Руските медии пишат, че Зимин е бил под домашен арест, а преди това е заемал висша длъжност в митническите служби. Той е обвинен във вземане на подкуп, поради което се приема, че е направил опит за самоубийство. 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени