Бойко Рашков запива в работно време с бившия председател на ВАС Владислав Славов, баща на активист от ДБ (СНИМКИ)

Възможно е Славов да е лобирал за сина си, който да бъде назначен на важен пост, ако Рашков остане и в редовен кабинет

Бойко Рашков запива от обяд с Владислав Славов
Бойко Рашков запива от обяд с Владислав Славов Източник: ПИК

Вицепремиерът и служебен вътрешен министър Бойко Рашков очевидно няма никакви притеснения и задръжки още от обяд да запива на маса, разкрива ПИК. Днес в работно време служебният министър на Румен Радев прекара обяда си в столичен ресторант на по чашка с известни бивши магистрати.

 

Рашков остана безмълвен за въпросите на Ива Николова
Рашков остана безмълвен за въпросите на Ива Николова Източник: ПИК

Както ексклузивно ПИК засне, Рашков, който беше във видимо неадекватно състояние, побърза да избяга от ресторанта в момента, в който видя да пристига водещата на ПИК TV Ива Николова. Вътрешният министър държеше жълта торбичка и побърза да се шмугне в лъскавия Мерцедес, който го вози навсякъде.

 

Бойко Рашков носи жълта торбичка, докато безмълвен се качва на служебната лимузина
Бойко Рашков носи жълта торбичка, докато безмълвен се качва на служебната лимузина Източник: ПИК

На масата в ресторанта обаче останаха другите членове от компанията на Бойко Рашков. Единият от тях е бившият председател на Върховния административен съд Владислав Славов. Магистратът, който сега е председател на Съюза на юристите, е баща на Петър Славов, адвокат, бивш депутат от "Реформаторския блок" и кандидат за депутат от гражданската квота на "Демократична България", който беше и депутат в 46-ото Народно събрание. Рашков не пожела да отговори на въпросите на Ива Николов какво може да е правил на една маса с председателя на Съюза на юристите в България Владислав Славов, както и дали са правили схеми за овладяване на Висшия съдебен съвет, за овладяване на Инспектората на съдебната власт, всичко това с цел - отстраняването на главния прокурор и завладяването на прокуратурата.

 

Владислав Славов и компания
Владислав Славов и компания Източник: ПИК

Възможно е и Славов да е лобирал за сина си, който да бъде назначен на важен пост, ако Рашков остане и в редовен кабинет. Видни юристи са коментирали пред медията, че по времето, когато Владислав Славов е бил председател на Върховния административен съд, Рашков е оглавявал Националната следствена служба. Нищо чудно и тогава по кръчми и таверни да са се раздавали постове в съдебната власт. Медията ни научи още, че ресторантът, в който компанията запиваше по обяд, е собственост на Съюза на юристите, и се отдава под наем. Въпреки това то често е посещавано от магистрати, както и от самия Бойко Рашков.

Още от "Разкрития"

Руското разузнаване се съвзема след масовото експулсиране на руски шпиони през първата година от войната в Украйна

Военното разузнаване ГРУ, Федералната служба за сигурност и външното разузнаване СВР фатално подцениха способността и волята на Украйна да се съпротивлява

Прочетете повече прочетете повече

Сръбски агент на ФСБ дал на Русия достъп до сърцето на Евросъюза

Според документи през октомври 2023 г. сръбският гражданин Новица Антич умишлено е работил в тясно сътрудничество с руските разузнавателни служби и се е срещал с европейски служители в Брюксел, по-специално с членове на Европейския парламент

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени