Британски експремиер разказа как Путин му е чел досието и го е унижавал с нисък стол

Той разбира и уважава само грубата сила, заявява Гордън Браун

Гордън Браун
Гордън Браун Източник: Twitter

Бившият британски премиер Гордън Браун разказа, че по време на неговата визита в Москва през 2006 г., Владимир Путин му е чел на глас неговото досие, съставено в руските тайни служби.  Браун заяви това в интервю за британското издание The Daily Telegraph.

 

"За пръв път се срещнах лично с Путин през 2006 г., когато бях министър на финансите (Браун става премиер през 2007, бел. ред.). Сложиха ме на много нисък стол, за да го гледам отдолу нагоре. Без съмнение, той (Путин, бел. ред.) е много нисък мъж и затова носи тези обувки с високи подметки и токове", разказва Браун. 

 

"И ето, че в един момент той извади тези хартии от моето досие и започна да ми чете на глас всичко, което е написано там, опитвайки се да остави впечатление, че знае за мен повече, отколкото аз самият. Затова, когато някои днес говорят, че Путин се е променил и е станал по-агресивен напоследък, аз мога да кажа, че той си беше агресивен още тогава и ме заплашваше. Нямах никакви илюзии по отношение на него", добавя бившият британски министър на финансите. 

 

Гордън Браун е убеден, че Путин разбира само от груба сила и единствено нея уважава. Всякакви опити за компромиси възприема като слабост.

 

"Неговият характер е да не се придържа към никакви принципи в името на достигането на определена цел", коментира бившият британски премиер.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени