Британското разузнаване: Хвалените от Путин ракети "Кинжал" се оказаха руски позор

На 3 май Украйна постигна първата си победа срещу ракетите "Кинжал"

Хиперзвукова ракета "Кинжал"
Хиперзвукова ракета "Кинжал" Източник: Scanpix

Разузнавателните служби във Великобритания потвърдиха унищожаването над Киев на няколко прехвалени руски ракети "Кинжал".

 

Анализаторите на британското разузнаване коментираха свалените в последно време хиперзвукови ракети "Кинжал", които Путин неведнъж в своите изявление нарече "непобедими". 

 

От Лондон посочиха, че унищожаването им от украинската ПВО е било истински позор за Русия, тъй като от Москва постоянно хвалеха точно този тип ракета.

 

 

На 3 май Украйна постигна първата си победа срещу ракетите "Кинжал". В опитите си да приоритизира неутрализирането на способностите на украинската ПВО, Русия загуби още няколко ракети "Кинжал", се казва още в ежедневния бюлетин на британското МО.

 

"Очевидната уязвимост на ракетите "Кинжал" вероятно представлява изненада и причинява смут в Русия: руският президент Владимир Путин превъзнасяше тази система като непобедима", констатират от британското разузнаване. 

 

Свалена ракета
Свалена ракета "Кинжал" Източник: Defense Express

 

Още от "Разкрития"

Резиденцията на Путин в Ново Огорьово и именията на останалите руски военнопрестъпници - главни цели на днешните украинс

Украински дрон е засечен и в района на селището Власиха, където се намира централният команден пункт на руските Ракетни войски със стратегическо предназначение

Прочетете повече прочетете повече

Разкрития: Тайният бункер на Владимир Путин край Черно море според "Инсайдър"

Трябва да гледаме на това като част от дългата конфронтация на Путин със Запада през последните 13 или 14 години, смята Майкъл Кимидж, бивш служител на Държавния департамент на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени