Британското разузнаване: Хвалените от Путин ракети "Кинжал" се оказаха руски позор

На 3 май Украйна постигна първата си победа срещу ракетите "Кинжал"

Хиперзвукова ракета "Кинжал"
Хиперзвукова ракета "Кинжал" Източник: Scanpix

Разузнавателните служби във Великобритания потвърдиха унищожаването над Киев на няколко прехвалени руски ракети "Кинжал".

 

Анализаторите на британското разузнаване коментираха свалените в последно време хиперзвукови ракети "Кинжал", които Путин неведнъж в своите изявление нарече "непобедими". 

 

От Лондон посочиха, че унищожаването им от украинската ПВО е било истински позор за Русия, тъй като от Москва постоянно хвалеха точно този тип ракета.

 

 

На 3 май Украйна постигна първата си победа срещу ракетите "Кинжал". В опитите си да приоритизира неутрализирането на способностите на украинската ПВО, Русия загуби още няколко ракети "Кинжал", се казва още в ежедневния бюлетин на британското МО.

 

"Очевидната уязвимост на ракетите "Кинжал" вероятно представлява изненада и причинява смут в Русия: руският президент Владимир Путин превъзнасяше тази система като непобедима", констатират от британското разузнаване. 

 

Свалена ракета
Свалена ракета "Кинжал" Източник: Defense Express

 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени