Британското разузнаване: Поне 15 хиляди руски десантчици са убити и ранени досега в Украйна

От началото на руската агресия срещу Украйна в страната са били прехвърлени около 30 000 руски военнослужещи от ВДВ

Руски десантчици
Руски десантчици Източник: ИА REGNUM

Не по-малко от 50% от 30-те хиляди руски десантчици, които са били прехвърлени в Украйна през 2022 г., са били убити или ранени, съобщи британското разузнаване. 

 

"Ежегодното празнуване на Деня на въздушно-десантните войски (ВДВ) на Русия на 2 август 2023 г. бе помрачено от явно несакционираното раскритие за мащабите на понесените загуби от елитните войски в Украйна", се казва в ежедневния доклад на МО на Великобритания. 

 

 

В съобщението се споменава, че главнокомандващият на ВДВ на РФ Михаил Теплинский в своето обръщение е съобщил, че 8500 военнослужещи от тези войски са били ранени.

 

"Той не коментира колко военнослужещи са били убити и сериозно ранени. Но, ако се екстраполират данните, съобщени от Теплински би могло да се направи заключението, че поне 50 % от 30 000, които са били разположени в Украйна през 2022 г. са били убити или ранени", анализират от британското разузнаване. 

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени