Депутатът-десебар Иван Димитров без "сметка" в банка, се оказа с две банкови карти

Обяснението му влезе в пълен конфликт с една от основните позиции на ДБ за нуждата от въвеждане на електронна идентификация на гражданите

Иван Димитров от ДБ
Иван Димитров от ДБ Източник: Демократична България
Депутатът от "Демократична България" Иван Димитров обявив сряда, че е сред хората, които искат да получават заплатата си на ръка, а не през банка.
 
"Тези текстове са противозаконни. Аз искам да си ги получавам в брой. Нямам банкова сметка и не искам да си ги получавам по банкова сметка. Няма закон, който да задължи човек да си получава по банков път", каза той. 
 
В имотната си декларация като народен представител от май 2021 г. обаче Димитров е обявил, че има 2 кредитни карти с размер на задължението 5000 лв. към ПИБ и е изплащал кредит за над 432 000 лв. към Юробанк. 
 
Декларацията на депутата от ДСБ Иван Димитров, в която се вижда, че е декларирал наличието на две банкови карти
Декларацията на депутата от ДСБ Иван Димитров, в която се вижда, че е декларирал наличието на две банкови карти Източник: КПКОНПИ
Към октомври 2021 г. този заем вече е прехвърлен от банката на "Колект БГ" - фирмата за събиране на неплатени вземания, известна с по-ранното си име "Свети Георги Груп" (получила държавен заем от ББР при Стоян Мавродиев). 
 
Той не е заявил да притежава парични средства над 10 000 лв. нито в брой, нито в банкови влогове. Обяснението му влезе в пълен конфликт с една от основните позиции на "Демократична България" за нуждата от въвеждане на електронна идентификация на гражданите и за дигитализиране на колкото се може повече административни услуги. 
 
Иван Димитров е председател на ДСБ-Разлог, избран е от листата на ДБ в Благоевград. Той е адокват по професия, бил е и общински съветник от ДБ, избиран е два пъти за народен представител. 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени