Десислава Атанасова: Служебните правителства на Радев са изхарчили милиони за правно обслужване

Договорите на Лена Бориславова за 16 800 лв и 140 евро на час с ББР са "детска играчка" на фона на над 1 милион лева платени от Комитова за няколко месеца, пише Атанасова

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова

"Служебните правителства на Радев са изхарчили милиони, платени за правно обслужване и "изготвяне на законопроекти", написа в профила си във Фейсбук председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

Информацията ѝ е въз основа на официален отговор от страна на МРРБ. Оказва се, че договорите за стотици хиляди левове за изготвяне на законопроекти са правени, когато Народното събрание дори не е работило.

 

Информация за сключени договори за правна помощ от служебните правителства
Информация за сключени договори за правна помощ от служебните правителства Източник: Facebook

Важно уточнение, което Атанасова прави, е че във всяко министерство има правен отдел, с юристи на щат и не става ясно, какво точно е наложило да се подписват договори за правна помощ с други фирми.

 

"Договорите на Лена Бориславова за 16 800 лв и 140 евро на час с ББР са "детска играчка" на фона на над 1 милион лева платени от Комитова за няколко месеца", пише Атанасова.

 

От отговора към ней става ясно, че за периода от 1 април 2021 година до 08.02.2022 година, МРРБ са сключили 7 договора за правно обслужване на обща стойност 755 707, 18 лева.

 

Отделно от това за същия период Агенцията по геодезия, картография и кадастър са сключили 110 договора за правно обслужване за 100 хиляди лева. АПИ имат 39 договора за правно обслужване за близо 300 хиляди лева.

 

ДНСК са сключили 1 договор отново за правно обслужване на стойност малко над 70 хиляди лева. 

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени