Диктаторът Путин направи фейк среща с "майки на воюващи в Украйна"! Оказаха се чиновнички и депутати от "Единна Русия"

Това разкрива Telegram каналът "Можем объяснить"

Срещата на военнопрестъпника Путин с майки на руски военнослужещи в Украйна
Срещата на военнопрестъпника Путин с майки на руски военнослужещи в Украйна Източник: Прессекретариат на Президента на Руската федерация

"Майките" на воюващи в Украйна войници, с които се срещна в петък военнопрестъпник № 1 на света Владимир Путин се оказаха чиновнички и депутатки от пропутинската партия "Единна Русия". Това разкрива Telegram каналът "Можем объяснить". 

 

Изданието дава пример с една от присъстващите на срещата, която се е опитвала да обясни проблемите на войниците в Украйна. Тя се казва Олга Белцева, която е държавен служител и депутат от партията на Путин "Единна Русия". Вляво от Путин по време на срещата стои Олеся Шигина, която се занимава с производството на "православни патриотични филми". 

 

Диктаторът Путин и Олеся Шигина
Диктаторът Путин и Олеся Шигина Източник: Прессекретариат на Президента на Руската федерация
Олеся Шигина
Олеся Шигина Източник: Скрийншот видео кадър

Друга от събеседничките на кремълския военнопрестъпник е председателката на асоциацията на председателите на домсъветите на многоетажните домове в Московска област Юлия Белехова, която през 2016 г. е кандидат-петутат от "Единна Русия" на изборите в Държавната Дума. 

 

Срещата на военнопрестъпника Путин с майки на руски военнослужещи в Украйна
Срещата на военнопрестъпника Путин с майки на руски военнослужещи в Украйна Източник: Прессекретариат на Президента на Руската федерация
Надежда Узунова
Надежда Узунова Източник: Telegram

 

Трета от участничките, Надежда Узунова, през 2019 г. е съветник по вътрешната политика на ръководителя на автономната област Хакасия, а в момента отговаря за събирането на хуманитарна помощ за т.н. "мобики", мобилизираните и неподготвени за война руснаци. 

 

Ирина Тас-Оол от Тува
Ирина Тас-Оол от Тува Източник: Telegram

На срещата с диктатора Путин е присъствала и чиновничката Ирина Тас-Оол, която работи като началник на отдела по въпросите на семейството, младежта и спорта в адиминстрацията на Каа-Хемския район на Тувинската република в Сибир. 

 

Жарадад Агуева по време на срещата с диктатора Путин
Жарадад Агуева по време на срещата с диктатора Путин Източник: Прессекретариат на Президента на Руската федерация

Вдясно от военнопрестъпника Путин стои забрадената с черно Жарадат Агуева - представителк ана т.н. "чеченска аристокрация". Нейните синове са високопоставени "силоваци" (на руски "силовики", бел. ред.). Единият е командир на батальона "Запад-Ахмад" Исмаил Агуев, а другият е Рустам Агуев - начаник на Курчалоевския РОВД (Районен отдел на вътрешните работи, бел. ред.)

Още от "Разкрития"

Стотици клиенти на NEXO твърдят, че са били измамени, обвиняват компанията за блокирани и изчезнали пари

Прави впечатление, че има и множество "позитивни" коментари, които вероятно са генерирани от акаунти, администрирани от компания за онлайн-маркетинг

Прочетете повече прочетете повече

Дори Мароко е предоставило на Украйна модернизирани танкове Т-72Б, България отказа

Решението на Мароко да достави оръжие на Украйна е било взето по време на една от срещите в авиобазата "Рамщайн" в Германия, проведена на 26 април 2022 г. и организирана от САЩ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени