Дори Мароко е предоставило на Украйна модернизирани танкове Т-72Б, България отказа

Решението на Мароко да достави оръжие на Украйна е било взето по време на една от срещите в авиобазата "Рамщайн" в Германия, проведена на 26 април 2022 г. и организирана от САЩ

Танк Т-72
Танк Т-72 Източник: Twitter

Мароко е предало на Украйна танкове Т-72Б, модернизирани в Чехия от компанията "Екскалибур Арми" (Excalibur Army), съобщи алжирският информационен портал "Менадифенс" (Menadefense), който е специализиран в отбранителна информация от Близкия изток и Северна Африка.

 

Според сведенията първата партида от около 20 танка вече е изпратена към зоната на бойните действия. "Менадифенс" съобщава, че през 1999-2000 г. мароканската армия е купила от Беларус 148 танка Т-72, 136 Т-72Б и 12 Т-72БК.

 

 

Порталът пише, че решението на Мароко да достави оръжие на Украйна е било взето по време на една от срещите в авиобазата "Рамщайн" в Германия, проведена на 26 април 2022 г. и организирана от САЩ. На нея са били проведени консултации за оказване на военна помощ на Украйна от Запада. Тунис и Мароко са били единствените страни от Северна Африка на срещата.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени