Дронове на СБУ опожариха най-големия петролен склад в Белгород и подстанция (ВИДЕО)

Украинските служби официално не коментират атаките на дронове срещу обекти на руския ВПК и нефтопреработващия отрасъл

Пожар в руска нефтобаза
Пожар в руска нефтобаза Източник: Imghub

Дронове на украинското контраразузнаване (СБУ) са опожарили най-голямата в Белгородска област петролна база "Осколнефтеснабжение" край град Стари Оскол, както и 500 kW подстанция "Елецкая". Това съобщи РБК-Украйна.

 

 

Информация за атаката се появи първо в руските Telegram канали, а след това губернаторът на Липецка област е потвърдил пожара на електроподстанцията "Елецкая".

 

 

Тя захранва товарните състави на жп линиите, нефтоподаващата станция "Становая" и осигурява транзита по енергосистемата между Липецка, Орловска и Брянска енергосистеми. 

 

Украинските служби официално не коментират атаките на дронове срещу обекти на руския ВПК и нефтопреработващия отрасъл, директно захранващи руската военна промишленост и армия. 

 

В същото време СБУ и ГУРМО нееднократно са подчертавали, че това са законни цели за Украйна, която вече над 10 години води отбранителна война срещу руската агресия. 

Още от "Разкрития"

Украинското военно разузнаване идентифицира убийците на четирима украински военнопленници край Роботино

Според Главното управление за разузнаване тези руски военнопрестъпници може да са замесени и в убийството на още няколко украински военнопленници по-късно през май 2024 година

Прочетете повече прочетете повече

Бившият началник на Генералния щаб на Молдова е бил информатор на ГРУ

Не е известно със сигурност кога Горган започва работа като информатор. Източникът на The Insider във военното разузнаване предполага, че дори може да е от 2004 г., когато Горган е служил в мисията на НАТО

Прочетете повече прочетете повече

НАТО разработва "сухопътни коридори", вкл. през България, за американските войски в случай на война с Русия

Според съществуващите планове американските войски трябва да дебаркират в пристанищата и да се отправят по суша към източните флангове на НАТО

Прочетете повече прочетете повече

Руското разузнаване стои зад акцията с фалшивите ковчези пред Айфеловата кула, в която е замесен и българин

Както отбелязва Le Monde, показанията на задържаните и съдържанието на телефона на един от тях сочат, че акцията с ковчезите е била координирана от 34-годишния български гражданин Георги Ф.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени