Двуличието на Радев няма граници - крие среща с 6 американски сенатори, за да не отблъсне бесепарски гласове

Разбираме за това постфактум от страницата на американското посолство, а не от пресслужбата на МС

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента
От  съобщение  на американското посолство у нас разбираме, че между 23-ти и 25-и август конгресна делегация с шестима сенатори, водена от Ричард Шелби, е била на посещение у нас и се е срещнала с представители на правителството и на американския бизнес в България. Мистериозното посещение на шестима американски сенатори у нас преминало в пълна медийна тишина по настояване на кръга около държавния глава Румен Радев. Делегацията е включвала още сенаторите Майк Крапо, Джон Корнин, Деб Фишер, Джон Кенеди и Роджър Маршал.
 
Медиите обаче разбраха за това постфактум, и то не от пресслужбата на Министерски съвет, а от страницата на американското посолството. Въпросът е защо това посещение беше обвито в пълна медийна мъгла? Отговорът не е от трудните - два месеца преди решаващите президентски избори Румен Радев продължава двуличната си игра на два стана. Нека припомним, че влизането на Радев в политиката беше наложено от ген. Леонид Решетников през лятото на 2016 г.
 
От известно време обаче, Радев се прави на най-заклет натовец и проамерикански политик - нещо, което има характера на "фалшива патица" с оглед политическото му рециклиране в променената среда в района и изтласкването на Русия от Югоизточна Европа. Особено след като правителството "Борисов 3" изгони 9 кадрови руски разузнавачи - 7 от военното разузнаване ГРУ и 2 от външнополитическото СВР.
 
В същото време Радев не може да си позволи да афишира подобно проамериканско заиграване, след като преди няколко месеца кастингът и санкционирането на неговия кабинет беше извършено по крайно скандален начин от посланика на САЩ Херо Мустафа. А това може да му коства няколко хиляди гласа по-малко на предстоящите президентски избори през ноември. Румен Радев не иска да отблъсне и потенциалните избиратели от средите на БСП, които са върли противници на американската намеса във вътрешната политика на България. Това е и основната причина той да даде третия мандат за съставяне на правителство на социалистите – нещо като реверанс преди вота за държавен глава през есента.

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени